1. Haberler
  2. Genel
  3. Discord Soruşturmasında İki Şüpheli Tutuklandı

Discord Soruşturmasında İki Şüpheli Tutuklandı

discord sorusturmasinda iki supheli tutuklandi HjQnTWVh.jpg

Mesajlaşma platformu Discord’da yapılan paylaşımlar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, iki şüpheli tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, “C31K” ismiyle faaliyet gösteren grubun yöneticilerinden E.K. ve A.T., gözaltına alındı. Şüpheliler, Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren E.K., tutuklanırken, A.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca, Discord üzerinden bir kadından vücuduna kolonya döküp yakmasını istediği iddia edilen Ö.P. de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Soruşturmanın geçmişine bakıldığında, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın 6 Ekim tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bir kız çocuğunun sosyal medyada tehdit edildiğine dair paylaşılan görüntülerin Siber Daire Başkanlığı tarafından incelendiği ve videonun kurgu olduğunun belirlendiği bildirildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü, E.N.B. adlı çocuğu güvende tutmak için adresinde muhafaza altına almış ve ifade işlemlerinin psikolog eşliğinde yapılacağını duyurmuştu. Bakan Yerlikaya, E.N.B.’nin sözde tehdit ve şantaja maruz kaldığı görüntüleri, halkı yanıltıcı bir şekilde internet üzerinden yayımlayan 18 yaşındaki T.D.’nin Ankara’da gözaltına alındığını belirtti.

Discord’daki paylaşımlar nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında daha önce “HAHA” ismiyle yayın yapan grubun yöneticilerinden T.D. ve M.E.Ö. da tutuklanmıştı. Böylece, soruşturma kapsamında tutuklu sayısı beşe yükseldi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Discord Soruşturmasında İki Şüpheli Tutuklandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir