1. Haberler
  2. Genel
  3. Türkiye’de Bir İlk: Düzce’de Uygulanıyor

Türkiye’de Bir İlk: Düzce’de Uygulanıyor

turkiyede bir ilk duzcede uygulaniyor 4b1qhAKp.jpg

Düzce’de, Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesi’nde kurulan genişletilmiş gerçeklik laboratuvarı, Türkiye’de bir ilke imza atarak öğrencilere 3 boyutlu eğitim imkanı sunuyor.

Geçtiğimiz haftalarda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla hizmete alınan genişletilmiş gerçeklik laboratuvarı, öğrencilere ders konularını üç boyutlu sanal ortamda deneyimleme fırsatı veriyor.

Laboratuvarın ülke genelinde yaygınlaştırılması için çalışmalar başlatılmış durumda. Eğitimde sanal gerçeklik konusunda pilot uygulama okulu olarak belirlenen Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesi’ndeki laboratuvar, fizik, kimya, biyoloji ve coğrafya gibi alanlarda sanal gerçeklik uygulamaları sunuyor. Aynı zamanda XR ve AR tabanlı eğitim uygulamalarının da gerçekleştirilebildiği bu laboratuvar, dikkat çekici bir eğitim modeli sunuyor.

Bilgi odaklı eğitim anlayışının ötesine geçen laboratuvar, süreç ve beceri odaklı eğitim anlayışıyla tasarlandı. Bu yaklaşım, öğrencilerin derse aktif katılımını, merakını, sorgulama yetisini, analitik düşünme becerilerini, fikir inşa etme yetilerini ve müzakere etme becerilerini geliştirmeye odaklanıyor.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’de Bir İlk: Düzce’de Uygulanıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir