1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Dermapen Uygulaması Nedir? Nasıl Yapılır?

Dermapen Uygulaması Nedir? Nasıl Yapılır?

Dermapen Uygulaması

Dermapen, cildinin daha genç ve parlak görünmesini isteyen kişilerin başvurdukları bir cilt bakım yöntemidir. Dermapen uygulamaları yapılırken mikro iğnelerden yardım alınmakta ve bu iğnelerle birlikte cilde uygulama yapılmaktadır. Bu uygulama sayesinde cildin kolajen miktarının artması sağlanmaktadır, sonrasında ise cildin yenilenmesi ile birlikte cilt problemlerinin azaldığı gözlemlenmektedir.

Dermapen Nedir?

Dermapen uygulaması, cilt yenilenme amacı ile mikro iğneler yardımıyla uygulanan bir cilt bakım yöntemidir. Cildin epidermis tabakasında bulunan hasarların, dermapen uygulaması ile birlikte giderilmesi hedeflenmektedir. Bu uygulama sayesinde ciltte çok küçük miktarlarda delikler açılmakta ve cildin bu hasarları kapatması için kolajen üretmesi ile birlikte cildin yenilendiği görülmektedir. Bu uygulamayı yaptırmak isteyen kişilerin genellikle ileri yaşta kişiler oldukları ve ciltlerinde güne ya da akne lekesi gibi lekelenmeler olduğu bilinmektedir.

Dermapen Uygulaması3

Dermapen uygulamasında esas alınan nokta kolajen üretiminin arttırılması olduğundan kolajen indüksiyon tedavisi adı ile de anılmaktadır. Dermapen uygulaması ile cilde verilen hasar herhangi bir ağrı ya da tahrişe sebep olmamaktadır. Dermapen ile cilde verilen hasar, kişinin hissedebileceği boyutta olmamakla beraber ciltte soyulmalara da sebebiyet vermemektedir.

Dermapen uygulamasının tarihine bakıldığında ise, çok eski zamanlarda Çin’de yapıldığı görülmektedir. Şimdilerde teknolojinin de ilerlemesi ile birlikte Çin’de uygulanan yöntemden çok daha iyi bir tedavi yöntemi uygulanmaktadır. Bu sayede de dermapen uygulamasının çok hassas bölgelerde dahi kullana bilirliği sağlanmaktadır.

Dermapen Kimlere Uygulanmaktadır?

Dermapen yapımı, son zamanlarda popülerliğini arttırması ile birlikte neredeyse tüm cilt kusurlarının tedavisinde kullanılmaktadır. Dermapenin en çok kullanıldığı uygulama ise cilt gençleştirme uygulamalardır. Yaşlanmaya bağlı olarak görülen cilt kusurlarının giderilmesinde, cildin parlaklığının arttırılmasında, cilt sıkılaşmasının sağlanmasında dermapen uygulamaları yer almaktadır.

Sivilce lekeleri, yaşlılık lekeleri, kırışıklıklar, ince çizgiler, genişlemiş gözenekler, cilt problemleri sonrasında yaşanan renk düzensizlikleri, yara izleri gibi problemlere sahip kişilerin dermapen uygulaması yaptırdıkları bilinmektedir.

Dermapen uygulaması sadece yüz bölgesinde problem yaşayanlar için değil, vücudun diğer bölümlerinde cilt problemi yaşayanlar için de önerilmektedir. Bu anlamda özellikle bacak ve karın bölgesinde oluşan çatlakların giderilmesinde dermapen uygulamaları yer almaktadır.

Dermapen Uygulaması2

Dermapen Uygulaması Nasıl Yapılmaktadır?

Dermapen yapmak için öncelikli olarak kişilerin cilt muayenesinden geçmeleri gerekmektedir. Yalnızca uzmanlar tarafından uygulanması gereken dermapen yöntemi, her cilde uygun olmayabilmektedir. Dermapen uygulanması için muayeneden geçen kişilerin öncelikli olarak anestezik krem uygulamaları yapılmaktadır. Bu uygulama sayesinde dermapen yapılan bölgelerin uyuşması sağlanmaktadır. Sonrasında ise dermapen cihazı ile birlikte gerekli yerlere uygulama yapılmaktadır. Dermapen cihazının üzerinde bulunan iğneler, cilde mikro düzeyde hasar vermektedirler. Ciltte oluşan bu hasarlar, cildin elastin ve kolajen üretimini tetiklemektedirler. Bu sayede ise, cildin yenilenmesi sağlanmaktır. Kolajen üretimi ile birlikte, cildin epidermis tabakasında yenilenmeler görülmektedir. Herhangi bir soyulma olmadan cildin kendini yenilemesi sayesinde cilt problemlerinin giderildiği görülmektedir.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dermapen Uygulaması Nedir? Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir