1. Haberler
  2. Genel
  3. Safranbolu’da Safran Tarlaları Turizme Açıldı

Safranbolu’da Safran Tarlaları Turizme Açıldı

safranboluda safran tarlalari turizme acildi kzeTmJLv.jpg

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, “mucize bitki” olarak bilinen safranın yetiştirildiği tarlalar, ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Karabük’ün Safranbolu ilçesi, safran tarlalarıyla turizmin yeni bir destinasyonu haline geldi. Yerli ve yabancı turistler, bu eşsiz tarlaları ziyaret ederek güzel anılar biriktiriyor.

İlçede 44 çiftçi tarafından 98 dekar alanda ağustosta soğanları dikilen, ekim ve kasım aylarında hasat edilen safran, yerel ekonomiye de önemli katkılar sağlıyor. Ağırlığının 100 bin katı kadar sıvıyı sarıya boyayabilen safran, 80 bin çiçekten yalnızca yarım kilogram ürün elde edilmesiyle “dünyanın en pahalı bitkisi” unvanını kazanıyor. Bu yıl 45 kilogram safran hasadı bekleniyor.

Yukarıçiftlik köyü Keten Mahallesi’nde safran yetiştiren İsmail Yılmaz, havaların soğumasıyla birlikte safran tarlalarının mora büründüğünü belirtti. Yılmaz, her gün safran çiçeklerini topladıklarını ve hasadın 30-35 gün daha süreceğini ifade etti. Ayrıca, safran tarlalarına misafirlerin gelmeye başladığını vurgulayarak, “Bugün çok kalabalıktı. Sezon sonuna kadar da böyle devam edecek. Safran tarlalarını görmek için Safranbolu’ya gelip, şehrin otellerinde birkaç gün kalanlar bile oluyor. Onlar da faydalanıyor, herkes faydalanıyor. Safran tarlaları artık bir turizm destinasyonu oldu. Tarlaya gelen misafirlerimiz fotoğraf çekiyorlar, safran çiçeği topluyorlar ve tarlayı geziyorlar.” dedi.

Safran tarlalarını görmek için Mardin’den gelen Zeynep Uslu, Safranbolu’yu ilk kez ziyaret ettiğini dile getirdi. Uslu, “Safran tarlalarını çok beğendim. Çok güzel görüntüsü var. Zaten safran tarlaları Türkiye’de çok az sayıda bulunuyor. Üretim yerlerinden birisi Safranbolu. Gelip görünebilecek bir yer. Herkesi safran tarlalarını görmeye davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Safranbolu’da Safran Tarlaları Turizme Açıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir