1. Haberler
  2. Güncel
  3. “Gerede’de Hafızlar Sokakları İnletti” 2 Programın Ayrıntıları

“Gerede’de Hafızlar Sokakları İnletti” 2 Programın Ayrıntıları

hafız (1)

Hafızlar Diyarı Gerede’de 73 Hafız İçin ilçemiz Yeni Camiinde ve Melih Gökçek Kültür Merkezinde icazet programları düzenlendi.

İlk olarak program 50 erkek hafız için ilçemiz Yeni Camiinde saat 11:00’da Hafızlık İcazet ve Kur’an ziyafeti programıyla başladı.

Program Yeni Camii İmam-Hatibi İbrahim Biçer, Cevaplar Kur’an Kursu Öğreticisi Sadık Çağlar, Merkez Erkek Kur’an Kursu Yöneticisi Bünyamin Özçiftçi ve Beştepe Millet Camii İmam Hatibi Mustafa Orhan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle başladı.

Hafız öğrencilerin tekbir ve salavatlar eşliğinde camiye girmesiyle yakınları başta olmak üzere tüm katılımcılarda derin bir duygusal etki oluşturan program, İlçe Müftüsü Yüksel Başkan’ın açılış konuşmasının ardından Gerede Kaymakamı Fatih Kaya, Diyanet İşleri Başkanlığı Bütçe Daire Başkanı Halit Güldemir, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi İbrahim Noğman, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı İrfan Aycan’ın protokol konuşmalarıyla devam etti.

Gerçekleştirilen program hafız öğrencilere belgelerinin ve hediyelerinin takdiminin ardından Hacı Bayram Veli Camii İmam Hatibi Yunus Koçan’ın okumuş olduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinin akabinde Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi İbrahim Noğman’ın duasıyla son buldu.

hafız2

İkinci Programda 23 Bayan Hafız İçin Gerçekleşti

İkinci program ise 23 bayan hafız için ilçemiz Melih Gökçek Kültür Merkezinde saat 14:00’te Diyanet İşleri Başkanlığı  Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut’un da katılımlarıyla gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program yine protokol konuşmalarının ardından belge ve hediye takdimiyle devam etti.

Programın devamı bayanlara özel olarak gerçekleştirildi.

Konuşmacılar; İlimizin hafızlık eğitimde ülkemizin öncü şehirlerinden birisi olduğunu belirttikleri konuşmalarında Gerede’nin Hafızlar Diyarı olarak anıldığını hatırlattılar ve hafızlık müessesesine katkısı olan herkese teşekkür ederek, hafızlığın önemini anlattılar. 

Hafızlık eğitiminin Peygamber Efendimizden gelen bir sünnet olduğuna ve toplumumuzda sadece Kur’an ezberlemek değil manasını yaşamamız adına da güzel mertebe olduğuna değinerek Kur’an kurslarımızın dinimizin temel kaynaklarını referans alarak, merhamet, adalet ve güzel ahlak ekseninde ilim, irfan ve hikmete dayalı bir toplum inşa etmekteki öneminin büyük olduğuna değindiler.

Hafızlık ikmalini tamamlayan öğrencilerin ilim öğrenimlerini sürdürerek ülkemizin çeşitli yerlerinde vatanımız, milletimiz ve alem-i İslam için hayırlı, ahlaklı, özverili, başarılı insanlar olarak hizmet etmelerine vurgu yaptılar.

Bu meyanda Diyanet İşleri Başkanlığınca Rize, Ankara, İstanbul ve Bursa’da Kur’an eğitim merkezleri açıldığını ve bu kursların nitelikli kişiler yetiştirmek adına hizmet veren saygın ve mümtaz kurumlarından biri olduğunu belirttiler.

Programa Gerede Kaymakamı Fatih Kaya, D.İ.B. Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Bütçe Daire Başkanı Halit Güldemir, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi İbrahim Noğman, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı İrfan Aycan, İlçe Müftüsü Yüksel Başkan, İlçe Müftüleri, Çevre İllerden Müftü Yardımcıları ve İlçe Müftüleri, Bolu İl Müftü Yardımcısı Fadime Arslan, hafız öğrencilerin velileri ve çok sayıda Kur’an sevdalısı vatandaş katıldı.

Gerçekleştirilen her iki program sonrasında katılımcılara ikramlar yapılarak programlar son buldu.

3

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Gerede’de Hafızlar Sokakları İnletti” 2 Programın Ayrıntıları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir