1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Malatya’da Deprem Sonrası Neler Oluyor? Bakan Kurum Detayları Paylaştı

Malatya’da Deprem Sonrası Neler Oluyor? Bakan Kurum Detayları Paylaştı

malatyada deprem sonrasi neler oluyor bakan kurum detaylari paylasti lF6Lefkj.jpg

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası hasar tespit çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti. Bakan Kurum, “Vatandaşlarımız müsterih olsun, gereken tüm adımları atacağız” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dün Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depreme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, “Vatandaşlarımız müsterih olsun. Hasar tespit çalışmalarımızı bir an önce tamamlayarak, gereken tüm adımları atacağız” dedi.

Deprem, Elazığ başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi. İlk belirlemelere göre, 3 binada kısmi çökme meydana geldi. Bakan Kurum, depremin ardından hasar tespit çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti.

Kurum, yaptığı yazılı açıklamada, “5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüze bağlı hasar tespit ekiplerimizin çalışmaları sürüyor. Şu ana kadar bin 211 ihbar değerlendirilmiş; Elazığ’da 20 ağır hasarlı, 517 az hasarlı, Malatya’da 18 az hasarlı bina tespit edilmiştir. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Hasar tespit çalışmalarımızı bir an önce tamamlayarak, gereken tüm adımları atacağız” ifadelerini kullandı.

Yaşanan bu doğal afette, devletin vatandaşların yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Hasar tespit çalışmalarının en kısa sürede tamamlanması ve gerekli önlemlerin alınması, bölge halkı için büyük bir önem taşıyor.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Malatya’da Deprem Sonrası Neler Oluyor? Bakan Kurum Detayları Paylaştı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir