1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Safari Nedir? Safariye Nasıl Çıkılır?

Safari Nedir? Safariye Nasıl Çıkılır?

Safari Nedir

Safari, Arapça ’da yolculuk anlamına gelmekte fakat günümüzde özel bir yolculuk türü olarak bilinmektedir. Safarinin en çok yapıldığı ülkelerin başında Kenya, Afrika ve Tanzanya olarak karşımıza çıkmaktadır. Safari yapmak, vahşi hayvanları doğal ortamlarında görmek isteyen pek çok kişinin tercihi olmaktadır.

Safari Nedir?

Safari, özellikle vahşi hayvanları doğal ortamlarında görmek isteyen kişilerin yapmış olduğu bir yolculuk türüne denmektedir. Bu yolculuk türünde genellikle ciplere binilerek ve safari kıyafetleri giyilerek hayvanların doğal ortamlarında gezintiler yapılmakta ve bu gezintiler fotoğraflanmaktadır. Günümüzde pek çok kişinin bu uygulamayı yapmak adına dünyanın çeşitli bölgelerindeki safari alanlarına gittikleri görülmektedir.

Safari Nedir3

Safari, dünyada en çok Afrika kıtası içerisinde yapılmaktadır. Bu anlamda genellikle bazı dağ yamaçlarının ve adaların safari uygulaması için ayrıldığı görülmektedir. Safaride görülen hayvanlar arasında en çok Afrika aslanı, fil, çita, zürafa, zebra, hipopotam, gergedan, Afrika leoparı, Afrika antilobu, Nil timsahı, devekuşu, benekli sırtlan yer almaktadır.

Safariye Nasıl Çıkılır?

Safari yapmak isteyen kişilerin bu konuda bilinçli ve deneyimli olmamaları halinde mutlaka bir firma aracılığı ile bu deneyimi gerçekleştirmeleri önerilmektedir. Safari alanlarında dolaşmak için belirli kurallar bulunmaktadır. Bu kurallara hâkim olan firmalar, turistler için gerekli koşulları sağlamaktadırlar.

 Safari yaparken seçilen kıyafetlerin sıcak havalar için uygun ve rahat olmaları önerilmektedir. Bu anlamda safari kıyafetlerinin genellikle açık renklerde keten kumaşlardan olduğu görülmektedir. Aynı zamanda güneşten korunmak için safari şapkası takmak ve bot tercihini doğru yapmak da önemlidir.

Safari turu satın alan kişiler, rehberler yardımı ile belirli ciplere bindirilerek safari turu yapmaktadırlar. Aynı zamanda fotoğraf çekimi için belirli alanlar da rehberler tarafından gösterilmektedir.

Safari yapan kişilerin rehberin belirttiği alanlar dışında cipten ayrılmaları önerilmemektedir. Rehberler, tur sırasında çıkılması ve gezilmesi uygun olan bölgeleri turistlere bildirmektedirler. Ciplerin tasarımı açısından fotoğraf çekmek için uygun oldukları ve vahşi hayvanların olası saldırılarına karşı koruma sağladıkları bilinmektedir.

Safari Nedir2

Safaride Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Safari turuna çıkmadan önce bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar bulunmaktadır. Bu unsurlar arasında ilk sırada rehberin belirtmiş olduğu uyarılara dikkat edilmesi bulunmaktadır. Rehberler gezinti ya da fotoğraf çekimi için belirli zaman aralıklarını turistlere bildirmektedirler. Safari turunda dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta, hayvanlara zarar verilmemesidir. Tur içerisinde hayvanları kışkırtacak davranışlar sergilenmemeli, tepkilerini test etmek adına hayvanlara karşı saldırıda bulunmamak gerekmektedir.

Safariye çıkmak isteyen kişilerin, çıkacakları tur ile ilgili önceden bilgi almaları ve daha önce bu tur içerisinde yer almış kişilerin yorumlarını okumaları önerilmektedir. Bu sayede önceden tur hakkında bilgi sahibi olunmaktadır. Aynı zamanda safaride rota boyunca tüm hayvanların görülemeyeceği durumların oluşabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Bazı durumlarda hayvanlar çok uzakta dururken bazen ise cipin çok yakınına yaklaşabilmektedirler.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Safari Nedir? Safariye Nasıl Çıkılır?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir