1. Haberler
  2. Genel
  3. Lokantada Mantarlı Pide Dönemi Başladı

Lokantada Mantarlı Pide Dönemi Başladı

lokantada mantarli pide donemi basladi UDe4L9wD.jpg

Bir lokanta, bu yıl doğada bolca yetişen mantarları değerlendirmek amacıyla coğrafi işaretli etli ekmeği “mantarlı” bir şekilde sunmaya başladı.

Havaların yağışlı ve sıcak gitmesi, bolet, sığır dili, borazan ve kanlıca türü mantarların bolca yetişmesine olanak tanıdı. Bu durum, özellikle restoranların menülerine yeni tatlar eklemesi için fırsat sundu.

“Sunduğum şekilde çok beğeniliyor”

Restoranın pide ustası Mesut Çırıkçı, 25 yıldır sektörde çalıştığını belirterek, etli yemeklerin yanı sıra mantarları kullanarak farklı lezzetler sunmaya başladıklarını dile getirdi. “Bu sene yağış çok olduğunda mantar da bol oldu. Kanlıca mantarından etli ekmeği farklı şekilde yapıyoruz. Bir lezzet katmaya çalışıyoruz. Seviliyor, tutuluyor. Ben kendi başıma günde 2 sefer yapıp yiyorum. Sunduğum şekilde de çok beğeniliyor.” dedi.

Kastamonu’nun Ağlı ilçesinde bulunan restoranın ustası olan Çırıkçı, mantarlı ekmeğin hazırlanışını da anlattı: “Mantarlı ekmeğin içini hazırlarken hafif tereyağı, soğan, biber, tuz ve küçük küçük doğranmış mantar katıyoruz. Etli ekmek gibi büyük yapıyoruz. Ardından taş fırına verip odun ateşinde pişiriyoruz. Sunduğumuz şekilde beğeni topladı.” ifadelerini kullandı.

Mantar ekmeği de yapıyorlar

Restoran müşterilerinden Derya Kocabaş ise, “Buraya severek geliyorum. Özellikle etli ekmek, pide çeşitlerini yiyorum. Son dönemde çıkan mantarlı ekmeği de çok severek yedim. Burada kanlıca mantarı çok oluyor. Çok olduğu için değerlendiriyorlar. Bunlardan biri de mantar ekmeği.” dedi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Lokantada Mantarlı Pide Dönemi Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir