1. Haberler
  2. Güncel
  3. Gerede’nin Tarihi Binası Yıkıldı

Gerede’nin Tarihi Binası Yıkıldı

Gerede PTT Yıkım

Gerede Demirciler Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında son bina yıkıldı. Yıkım süreci ve yeni etap hakkında detaylar haberimizde…

Demirciler Mahallesi’nde yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, geçen yıl PTT’nin binayı zamanında boşaltmaması nedeniyle yıkılamayan birinci etaptaki son bina yıkıldı. İlkokul ve Ortaokulun hemen yanında bulunan bu binanın enkazının, acil olarak kaldırılacağı bildirildi.

Geçtiğimiz yıl, Demirciler Mahallesi’ndeki binaların acilen boşaltılması için tebligatlar yapılmıştı. Ancak, PTT Gerede Şubesi ve Telekom binası, birtakım sebeplerle binayı boşaltmadı. Geçen yıl çevresindeki binalar yıkılırken, PTT’nin hala hizmet vermeye devam etmesi nedeniyle yıkım işlemi gecikmişti. Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirilen yıkımda bir aksilik yaşanmadı.

Bina enkazının en kısa sürede temizlenmesi beklenirken, molozların kaldırılmasının gerekliliği, yanındaki İlkokul ve Ortaokulun varlığıyla daha da önem kazandı. PTT’nin yıkılmasıyla birlikte Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etapta yıkımı yapılacak başka bir bina kalmadı.

2. Etap kapsamında ise Yeni Cami çevresindeki iş merkezlerinin yıkımı planlanıyor. Bu iş merkezlerinin yıkımına, eski belediye binasının olduğu alanda inşa edilen yeni binanın tamamlanmasının ardından başlanacak.

(Haber: Hızır İlyas Yıldırım)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gerede’nin Tarihi Binası Yıkıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir