1. Haberler
  2. Genel
  3. Kastamonu’da Sonbahar ve Kışın Buluştuğu Eşsiz Manzara Hayran Bırakıyor

Kastamonu’da Sonbahar ve Kışın Buluştuğu Eşsiz Manzara Hayran Bırakıyor

kastamonuda sonbahar ve kisin bulustugu essiz manzara hayran birakiyor eCQ3DKGd.jpg

Kastamonu’da sonbahar ve kışın buluştuğu eşsiz manzaralar, doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor.

Kastamonu’da sonbaharın renkleri ile karın buluştuğu bir manzara gözler önüne seriliyor. Yüzde 67’si ormanlarla kaplı olan şehirde, etkili olan kar yağışı, doğanın farklı güzelliklerini bir arada sunuyor. Kar yağışıyla birlikte yüksek kesimlerdeki ormanlar beyaz örtüyle kaplanırken, ormanların eteklerindeki sonbahar renkleriyle birlikte karla kaplı ağaçlar, iki mevsimi bir araya getiriyor.

Beyaz, sarı ve turuncunun tonlarının aynı karede görüldüğü bu eşsiz manzara, doğa fotoğrafçıları ve bölge sakinlerini kendine çekiyor. Doğa fotoğrafçısı Cebrail Keleş, geçen yıl ekim ayında Yaralıgöz Dağı’nda sonbahar fotoğrafları çekerken bu yıl doğanın sürpriziyle karşılaştıklarını belirtiyor. Keleş, “Normalde sonbaharın güzelliklerini fotoğraflamak için geliyorduk. Mevsim bize öyle güzel sürpriz yaptı ki yapraklar daha sararmadan, sonbaharın güzel renkleri demlenmeden üzerine kar yağdı. Bu, biz doğa fotoğrafçıları için bulunmaz bir fırsat yarattı.” diyor.

Keleş, Yaralıgöz’ün karlar ve ormanlarla bembeyaz halinin bir ressamın tablosunu andırdığını vurguluyor. Aynı zamanda, köylerdeki meyve ağaçları ve yaprağını döken ağaçların sonbaharın renklerini yansıttığını belirterek, “Bugün çok şanslıyız ki iki mevsimi bir arada yaşayabiliyoruz.” ifadelerini kullanıyor.

Devrekani ilçesi Kuz köyünde yaşayan Ufuk Türkmen ise kışın erken geldiğini dile getiriyor. Ürünlerinin tarlada kaldığını ifade eden Türkmen, “Elma topluyorduk, patates topluyorduk, ürünler tarlada kaldı. Karı seviyoruz ama zorlukları da oluyor. Kar da yağsa kış da olsa memnunuz.” şeklinde konuşuyor.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kastamonu’da Sonbahar ve Kışın Buluştuğu Eşsiz Manzara Hayran Bırakıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir