1. Haberler
  2. Genel
  3. Ankara’ya Giresun’dan Kardeş Geldi

Ankara’ya Giresun’dan Kardeş Geldi

ankaraya giresundan kardes geldi 6kPiNIWf.jpg

Giresun’un Bulancak ve Ankara’nın Haymana belediyeleri arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

Bulancak Belediyesi ile Haymana Belediyesi arasında bir kardeş şehir protokolü imzalandı. Protokol, Haymana Belediyesi’nde gerçekleştirilen bir törenle hayata geçirildi. Törende Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç ve Haymana Belediye Başkanı Levent Koç bir araya geldi.

Başkan Sıbıç, törende yaptığı konuşmada, Giresun’un 42. ve 47. Alaylarının 1921 yılında Sakarya Meydan Muharebesi’nde gösterdiği destansı mücadeleye dikkat çekti. Şehit kanlarıyla sulanmış bu toprakların önemini vurgulayarak, “Bugün Haymana’da bulunmak, yalnızca bir protokole imza atmak değil; atalarımızın emanetine sahip çıkmaktır. Bu topraklarda, milletimizin var olma mücadelesinin en çetin anlarında canını ortaya koyan şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Onların azmi ve kararlılığı, geleceğimize ışık tutmaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Haymana ile kardeş şehir olmanın manevi değerine de değinen Sıbıç, “Geçmişimizin kahramanlarını unutmak demek, geleceğimizi karartmak demektir. Biz Bulancak olarak bu toprakların değerine, tarihine ve kültürüne sahip çıkmaya kararlıyız. Giresun’un cesur yiğitleri, bugün de kalbimizde yaşıyor ve onların mücadelesi, bizler için bir onur kaynağı olmaya devam ediyor.” dedi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara’ya Giresun’dan Kardeş Geldi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir