1. Haberler
  2. Genel
  3. İçişleri’nden PKK’ya Darbe: Kırmızı Kategoride Aranan Terörist, Mardin’de Gebertildi

İçişleri’nden PKK’ya Darbe: Kırmızı Kategoride Aranan Terörist, Mardin’de Gebertildi

icislerinden pkkya darbe kirmizi kategoride aranan terorist mardinde gebertildi 69kQ79Ky.jpg

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin’de düzenlenen operasyonda kırmızı kategoride aranan terör örgütü PKK üyesi terörist Ramazan Aktaş’ın etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Operasyonda çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Kırmızı kategoride aranan ve terör örgütü PKK/KCK üyesi olan ‘Faraşin-Bedran’ kod adlı terörist Ramazan Aktaş, Mardin’in Artuklu ilçesinde düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirildi.

Mardin İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyon sırasında çatışma çıktı, çatışma sonucunda Aktaş etkisiz hale getirildi. Operasyonda, terör örgütüne ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından operasyon hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, “Kırmızı kategoride aranan PKK/KCK terör örgütü mensubu ‘Faraşin-Bedran’ kod adlı Ramazan Aktaş, Mardin’in Artuklu ilçesinde bir eve düzenlenen ‘Gürz-19 Operasyonu’nda etkisiz hale getirildi” ifadelerini kullandı.

Operasyonda 1 adet M16 tüfek, 1 adet AKİS tüfek, dolu durumda 5 adet M16 şarjörü, 5 adet AKİS şarjörü, 4 el bombası, 2 taşınabilir powerbank, 3 dürbün, mühimmat yeleği, sırt çantası, termal şemsiye, termal güneş paneli, 4 hilti şarj cihazı, ses kayıt cihazı ve el feneri gibi çok sayıda ekipman ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonu yöneten valiyi ve katılan polisleri tebrik ederek, “Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız, duraksamayacağız.” açıklamasında bulundu.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İçişleri’nden PKK’ya Darbe: Kırmızı Kategoride Aranan Terörist, Mardin’de Gebertildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir