1. Haberler
  2. Genel
  3. Yeni Büyükelçiler Belli Oldu

Yeni Büyükelçiler Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla gerçekleştirilen büyükelçi atamaları, Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni atamalarla birlikte, Türkiye’nin farklı ülkelerdeki diplomatik temsilcileri belirlendi.

Bu kapsamda, Slovenya Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine İkili İlişkiler Genel Müdürü Hayriye Kumaşçıoğlu atandı. Bahreyn Krallığı nezdinde ise Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Ayşe Hilal Sayan Koytak getirildi.

Ayrıca, Zambiya Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Kuzey Afrika Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Barbaros Dicle atandı. İsviçre Konfederasyonu nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine İkili İlişkiler Genel Müdürü Şebnem İncesu, Çek Cumhuriyeti nezdinde ise Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Metin Feyzioğlu getirildi.

Adalet Bakanlığı’nda açık bulunan Adalet Başmüfettişliklerine, Adalet Müfettişleri Mikail Torun, Ahmet Hamdi Kasapoğlu, Zafer Kandemir ve Çağlar Köse atandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda açık bulunan İş Başmüfettişliklerine ise Anıl Gürses, Gökhan Ateş, Işıl Sezgin Bal ve Naz Başaran atandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda açık bulunan Hazine ve Maliye Başaüfettişliklerine, Hazine ve Maliye Müfettişleri Ahmet Yesari Eroğlu ve Tolga Turan getirildi. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda açık bulunan Vergi Başmüfettişliklerine 83 yeni vergi müfettişi atandı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nde açık bulunan yönetim kurulu üyeliğine ise Mustafa Akkaya atandı.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeni Büyükelçiler Belli Oldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir