1. Haberler
  2. Genel
  3. Kastamonu Doğadan İlham Alan Kadın: Epoksi Reçine ile Süs Eşyaları Yapıyor

Kastamonu Doğadan İlham Alan Kadın: Epoksi Reçine ile Süs Eşyaları Yapıyor

kastamonu dogadan ilham alan kadin epoksi recine ile sus esyalari yapiyor je6FM9VP.jpg

Pandemi sonrası İstanbul’dan Kastamonu’nun Hanönü ilçesine dönen Şaziye Kayacan, doğadan topladığı malzemelerle epoksi reçine tekniği kullanarak özgün süs eşyaları üretiyor ve satışa sunuyor.

Kovid-19 salgını sonrası İstanbul’dan memleketi Kastamonu’nun Hanönü ilçesine dönen Şaziye Kayacan, doğadan topladığı çiçek, yaprak, kozalak, taş, deniz kabuğu ve denizyıldızı gibi doğal malzemelerle epoksi reçine tekniğini kullanarak çeşitli süs eşyaları yapıyor.

2021 yılında ailesiyle birlikte memleketine dönüş yapan Kayacan, ormanda gezerken ağaç kabuğu ve çiçek toplarken, deniz kenarlarından da taş ve deniz kabuğu toplamaya başladı. Topladığı bitkileri kitapların arasında kurutarak, silikon kalıplara yerleştirip üzerine epoksi reçine dökerek özgün ürünler elde ediyor.

Kayacan, bu süreçte yaptığı anahtarlık, kolye, toka, bardak altı ve magnet gibi süs eşyalarını satışa sunuyor. Bu işe İstanbul’da hobi olarak başladığını belirten Kayacan, “İstanbul’da bu işi yaparken, kullandığım malzemeleri satın alıyordum. Buraya geldikten sonra doğada her şeyin olduğunu gördüğümüz için gittikçe doğadan ağaç parçaları, çiçekler topladık. En büyük destekçim eşim Sadık Kayacan oldu. Denizden deniz kabukları topladık. Doğayı sevdiğimiz için, farklılık olsun diye ve doğanın bize verdiği binbir renk ve çiçekleri ortaya çıkarmak için böyle bir şeye kalkıştık.” diyor.

Epoksi reçine yöntemiyle hediyelik ürünler hazırlayan Kayacan, “Yaptığımız ürünleri burada vatandaşlar alıyor. İlçemizdeki kadın kooperatifi üzerinden, internet üzerinden satışlarımızı yapıyoruz.” şeklinde konuşuyor.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kastamonu Doğadan İlham Alan Kadın: Epoksi Reçine ile Süs Eşyaları Yapıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir