1. Haberler
  2. Güncel
  3. Bolu’nun Sıra Dışı Lezzeti Artık Tüm Türkiye’de!

Bolu’nun Sıra Dışı Lezzeti Artık Tüm Türkiye’de!

featured

Bolu’nun gözde lezzetlerinden biri olan coğrafi işaret tescilli Mengen peyniri, artık Türkiye genelindeki büyük marketlerde satışa sunulacak. Mengen Merkez ve Köyleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, bu önemli gelişmeyi duyurarak, peynirin geçen yıl Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendiğini açıkladı.

Kooperatifin yaptığı açıklamada, artan talep nedeniyle Mengen peynirinin seri üretiminin başladığı ve Türkiye’nin her köşesinde ulaşılabilir olacağı belirtildi. Geleneksel Osmanlı mutfağından izler taşıyan bu lezzet, hem yöre halkının ekonomik kalkınmasına destek oluyor hem de peynirin kalitesini ve değerini ön plana çıkarıyor.

Açıklamada, “Mengen’in değerini yansıtan peynirimizi üreterek, üreticimizi destekliyoruz. İlçemizden elde edilen ünlü Mengen peynirini tüm Türkiye’de ulaşılabilir hale getirmek için çalışmalara başladık; büyük marketlerde yer alacak, hayırlı olsun” ifadelerine yer verildi.

Mengen peynirinin özel bir özelliği de bulunuyor: Kızartıldığında erimiyor ve tavaya yapışmıyor, bu da onu lezzetli ve pratik bir seçenek haline getiriyor. Artık tüm peynir severler, bu eşsiz lezzeti marketlerde bulabilecek.

(Haber: Kemal Akın)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’nun Sıra Dışı Lezzeti Artık Tüm Türkiye’de!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir