Çankırı’da bir kasap, kentin meşhur kaya tuzunu kullanarak doğal yöntemlerle ürettiği pastırma ile Kayseri ve Kastamonu’nun pastırmalarına rakip olmaya hazırlanıyor.
Çankırı’da bir işletme, bu iki şehrin pastırma rekabetinin ardından kendi pastırmasını üretmeye karar verdi. Kimyasal madde içermeyen bu doğal pastırma, vatandaşlardan olumlu geri dönüşler almayı başardı.
Doğal Yöntemlerle Üretilen Pastırma
Kasap işletmesi sahibi Cihan Koç, “Çankırı’nın geleneksel yöntemleriyle pastırma yaptık. Çankırı’nın meşhur kaya tuzundan, içerisinde kimyasal maddeler olmadan doğal yöntemler kullandık. Renginin Kayseri ve Kastamonu pastırmalarına göre açık olmasının sebebi de içerisinde kimyasal maddelerin olmaması.” şeklinde konuştu. Koç, yaptıkları pastırmanın yumuşaklığı ve kalitesi ile dikkat çektiğini belirtti. Ayrıca, pastırmanın satış iznini almayı düşündüklerini ifade etti.
Lezzet ve Besleyicilik Üzerine Yorumlar
Pastırmadan tadan Sayime Durmaz, “Baharatı ve tadı oldukça çok güzel. Genelde işlenmiş ürünleri çok seven birisi olmamama rağmen çok hoşuma gitti. Özellikle etin yumuşaklığı ve çemenin içinde olgunlaşmışlığını çok beğendim. Çok da besleyici bir besin olduğuna inanıyorum.” dedi.
Mustafa Kalkan ise pastırmanın lezzetini değerlendirerek, “Pastırmanın lezzeti gayet güzel. Çankırı’nın meşhur kaya tuzu ile özel olarak terbiye edilmiş ve et suyunu verdikten sonra çemeninde verdiği lezzet ile şahane bir tüketim ve gıda malzemesi şekline dönüşmüş.” ifadelerini kullandı.
(Haber Merkezi)