• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Gerede
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Karabük Safranbolu’da İcat Edildi: Yanık Safran Tatlısına Marka Tescili

Karabük Safranbolu’da İcat Edildi: Yanık Safran Tatlısına Marka Tescili

karabuk safranboluda icat edildi yanik safran tatlisina marka tescili xeUKKB7C.jpg

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bir işletmeci, “dünyanın en pahalı baharatı” olarak bilinen safranı kullanarak geliştirdiği özgün tatlısı “Yanık Safran”a, Türk Patent ve Marka Kurumundan marka tescili aldı.

Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki bir konağın işletmecisi olan yüksek mimar İbrahim Canbulat, 2001 yılında Safranbolu’ya yerleştiğini ve o dönemlerde ilçede safran üretiminin oldukça az olduğunu belirtti.

Yıllar içinde safran üretiminin arttığını ifade eden Canbulat, “Safranı yakarak özgün bir şey yaptık. Galiba dünyada safranı ilk yakan ben oldum. Safranın hem muhallebinin içindeki kıvamını ve rengini hem de yanık haldeki tütsüsünü konuklarımıza tattırıyoruz. Bu tatlı çok fazla ilgi görmeye başladı.” şeklinde konuştu.

Bölgeye gelen turistlerin yalnızca yanık safran tatlısı yemek için rezervasyon yaptığını dile getiren Canbulat, “O zaman da artık tescil edilmesi gerektiği ortaya çıktı. 3 aylık bir süreçte hem adı hem yapılış tarzı Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından özgün bulundu. Bu tescil belgesi elimize ulaştı. Onur duyuyoruz. Bunun arkasından başka yemekler de gelecek. Burada bizim gibi bir takım işletmeler kolları sıvayıp safranlı bir Safranbolu gastronomisi yaratmak için çaba sarf edecekler.” ifadelerini kullandı.

Canbulat, 12 kişilik “Yanık Safran” tatlısı için 1 gram safran kullandıklarını ve bu miktarın hem tatlının içinde hem de üzerinde yakmak için kullanıldığını belirtti.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Karabük Safranbolu’da İcat Edildi: Yanık Safran Tatlısına Marka Tescili
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir