Bilecik’te yarım asırdır ramazan pidesi üreten Hüseyin Yıldız, dükkanının önünde iftar öncesi uzun kuyrukların oluştuğunu belirtti.
50 yıllık fırıncılık deneyimiyle Ramazan ayının kendileri için yoğun geçtiğini ifade eden Bilecikli pide üreticisi Hüseyin Yıldız, “Ramazan ayında şartları normal ekmek dönemine göre daha ağır ve yoğun geçiyor. Tabii ben 50 yıldır burada hizmet verdiğimden müşterilerimiz pidemizi sağ olsunlar beğeniyorlar,” dedi.
Yıldız, her akşam dükkan önünde oluşan kuyrukların, işine olan bağlılığından kaynaklandığını vurgulayarak, “Ben bu yaşımda bütün hamur yoğurmasını, yeri geliyor tırnağını, yeri geliyor çevirmesini hepsini ben kendim yapmaya gayret ediyorum. Dolayısıyla ben işimi mesleğimi severek, ilk günkü heyecanla her gün iş yerime geliyorum,” şeklinde konuştu.
Ramazan ayının zorluklarına da değinen Yıldız, “Bu ister istemez bizleri yoruyor ama hep şunu derler, ‘Ramazan fırıncının bayramı’. Bu çok eskidendi şimdi pek de öyle değil. Her geçen gün bizim işimiz biraz daha zorlaşıyor. Neden derseniz artık bu işe personel yetişmiyor. Şimdi personelim olsa benim bu yaşta burada ne işim var. Çocuklara bırakıp devir eder geçerim,” ifadelerini kullandı.
Fırın çalışanlarının yaşadığı zorlukları anlatan Yıldız, “Ramazan’da bizim hamur hanemiz rahat ama tabii yukarıda fırında pişiren arkadaşlar illa ki 40 derece 50 buluyor sıcaklık. Dolayısıyla orada durmak öyle kolay değil,” dedi. Yıldız’ın yanında çalışan oğulları ve kardeşi ile birlikte Ramazan ayını geçirmeye çalıştıklarını belirtti.
(AA)