Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 10-18 derece üzerine çıktı. 49 ilde 25 dereceyi aşan sıcaklıklar arasında en yüksek değer 33,5 derece ile Adana’da kaydedildi.
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, Türkiye genelinde 35 ilde 30 derecenin üzerinde ölçüldü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, sıcaklıklar bugün mevsim normallerinin 10 ila 15 derece üzerinde gerçekleşti.
Adana, Osmaniye, Hatay, Zonguldak, Antalya, Aydın, Eskişehir, İzmir, Kahramanmaraş, Manisa, Mersin, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Artvin, Rize, Bursa, İstanbul, Muğla, Balıkesir, Bilecik, Samsun, Bartın, Giresun, Düzce, Denizli, Karaman, Burdur, Ordu, Şırnak, Karabük, Şanlıurfa, Yalova, Gaziantep ve Kilis gibi illerde sıcaklıklar 30 dereceyi aştı.
Bu 35 ilde en yüksek sıcaklık, Adana’nın Yüreğir ilçesinde 34,6 derece olarak kaydedildi. Diğer ilçelerde ise sıcaklıklar 30 ile 34,6 derece arasında değişiklik gösterdi.
Yarın da sıcaklıkların mevsim normallerinin 10 ila 18 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Bununla birlikte, Balkanlar’dan gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle, 18 Mart Salı gününden itibaren sıcaklıkların 10 ila 15 derece düşerek, mevsim normallerinin altına inmesi öngörülüyor.
(Haber Merkezi)