Eskişehir’de “Eskişehir’in Gençleri Kültürü ve Değerleriyle Buluşuyor” projesi kapsamında, gençler Sivrihisar’ın tarihi mekanlarını keşfetme fırsatı buldu.
Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen projeyle, 14-29 yaş arasındaki gençlerin milli ve manevi değerlerle tanışması hedefleniyor.
Etkinlikler, yaz sezonu boyunca her hafta sonu devam edecek. Proje çerçevesinde toplamda 1071 gencin Eskişehir’in kültürel zenginlikleriyle buluşması amaçlanıyor. Gençler, Türkmenistan, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Irak Türkmenleri ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen katılımcılarla birlikte Sivrihisar’da önemli mekanları gezdi.
Gezi programında Zaim Ağa Konağı, kilise, Açık Hava Müzesi, Cam Teras, Nasrettin Hoca Evi, Ulu Cami ve Kilim Atölyesi gibi yerler uzman rehberler eşliğinde ziyaret edildi. Gençler, bu mekanlarda bölgenin tarihi ve kültürel mirası hakkında kapsamlı bilgiler aldı. Ayrıca, Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan Yunus Emre Türbesi de ziyaret edilen yerler arasında yer aldı.
Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, gençlerin kültürel değerlerle buluşmasına yönelik faaliyetlerin artarak devam edeceğini belirtti.
(Haber Merkezi)