İlçemiz Gerede’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Program saat 09.30 da Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumunun ardından istiklal marşı ile bayrağımız göndere çekildi.
Kutlama programı saat 10.00 da Gerede kapalı Spor Salonu’nda devam etti. Programda ilk olarak protokol üyeleri törene katılan öğrencilerin bayramlarını kutlanması ile start aldı. Gerede Ortaokulu müzik öğretmeni Hülya Sivri yönetiminde istiklal marşı okundu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Çetin tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. SM. Dayıoğlu, Bahçelievler, Yeni Mahalle, MZ Güzelce ve Yüzüncü Yıl İmam Hatip ortaokullarından birer öğrenci şiir okuyarak salona seslendi.
100.Yıl İlkokulu öğrencileri öğretmen Nuran Boztaş, MH Çevikoğlu İlkokulu öğrencileri Gençlik Merkezi eğitmeni Aynur Aydoğan Tayşi yönetiminde yöresel halk oyunu gösterisi sundu. MZ Güzelce İlkokulu öğrencileri öğretmen Hatice Yüceer yönetiminde damat halayı gösterisi sunumu yaptı.
Halil Nom İlkokulu öğrencileri tarafından Türk büyükleri etkinliği gösterisi yapıldı. Müzik etkinlikleri bölümünde ise Esentepe Ortaokulu öğrencileri müzik öğretmeni Ali Yılmaz eşliğinde müzik korosu sunumu yaptı. Bağlama ekibi MH Çevikoğlu İlkokulu öğrencileri öğretmen Hasan Ünalan ve gitar ekibi Gerede Ortaokulu öğrencileri müzik öğretmeni Hülya Sivri yönetiminde gerçekleştirildi.
Program ödül törenlerinin ardından kapanış konuşmaları ile son buldu.