TEMA GEREDE’DE FARKLI ETKİNLİK YARATTI

featured

Tema Vakfı Gerede İlçe Temsilciliği, ilçemiz Gerede’de öğrenim gören bir grup öğrenci ile birlikte meşe palamudu toplama etkinliği düzenledi. Etkinliğe öğrencilerin yanı sıra Tema Vakfı Gerede İlçe Temsilcileri de katılım sağladı.

Havullu köyü civarında gerçekleştirilen etkinliğe katılan öğretmenler de öğrencilerle beraber meşe palamutlarını topladı. Farkındalık projesiyle toplanan meşe palamutları bir hafta kurutulduktan sonra toprakla buluşturularak fidan olması sağlanacak.

Tema Vakfı Gerede İlçe Sorumlusu Zafer Doğan yaptığı değerlendirmede, Dünya’nın ekolojik dengesinin devamlılığına vurgu yaparak “Biz Temalı bireyler olarak orman varlığını koruyup arttırmalıyız. Bu etkinlikle Geredemizin tohumlarını yine Geredemiz içinde yer alan bölgelere dikerek fidan olarak yetişmesini sağlayacağız” dedi.

Doğa ve çevre bilincinin gelişmesi ve erozyonla mücadele kapsamında öğrencilerle bir araya gelerek etkinlik düzenlediğini belirten Tema Vakfı Gerede İlçe Sorumlusu Zafer Doğan; “Meşe palamudu, büyümesi kolay ve filizlenme oranı yüksek bir ağaç türüdür. Gerede bölgemizde ağaçlandırmanın artırılması ve daha yeşil bir ilçe oluşturma gayreti içindeyiz. Gelecekte öğrencilerimize daha çevreci ve daha yeşil bir ilçe bırakmak istiyoruz” dedi.

Birçok öğrencinin katılım sağladığı etkinlikle, toplanan palamutlarının tekrar ekilmesi sağlanacak ve doğaya verilen zarar bir nebze de olsa azaltılarak, farkındalık oluşturulacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TEMA GEREDE’DE FARKLI ETKİNLİK YARATTI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir