GESOB BAŞKANI GÜLER ‘ESNAFIMIZA DESTEK BEKLİYORUZ’

featured

Gerede Medyatakip Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunarak 8500 lira olarak açıklanan asgari ücreti değerlendiren Gerede Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdullah Güler, “Bu asgari ücretin ardından esnaf ve sanatkarımıza dönük farklı iyileştirmeler ve desteklemeleri de beklediğimizi ifade ediyoruz” dedi.

İşverenlerin ödemekte zorlandığı SGK primlerine de destek verilirse esnafımız daha rahat bir nefes alarak işletmelerini daha refah bir düzeyde yürütür, aksi takdirde esnafımız işçi çıkarma durumuna düşebilir diyen Gerede Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdullah Güler, 8500 lira olarak açıklanan asgari ücretle ilgili açıklama yaptı.

Esnafa faizsiz kredi desteği sağlanması gerekliliğinin de altını çizen Güler açıklamasında, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun belirlediği 2023 yılı asgari ücretini 8 bin 506 TL olarak açıkladı. Bir süredir devam eden görüşmeler kapsamında alınan yeni asgari ücretin mevcut ücrete göre yüzde 54 oranında arttığı görülmektedir. Bizlerin en büyük temennisi ilk olarak bu asgari ücretin alım gücünün korunması ve enflasyonun düşüş eğilimi göstermesidir. Öncelikle yeni asgari ücretin hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Açıklanan bu asgari ücreti esnaf ve sanatkarlar odaları olarak hem çalışanlarımız hem de işverenlerimiz açısından değerlendiriyoruz” dedi.

EN TEMEL GÖRÜŞÜMÜZ

Güler sözlerini şöyle sürdürdü: “Esnaf ve sanatkarımızın asgari ücretli çalışanlarına verecekleri maaşın hem tatmin edici olması hem de kendilerini zorlamaması bizim en temel görüşümüzdür. Şu an da açıklanan asgari ücreti işverenlerimiz açısından değerlendirdiğimizde zorlanacağımız ortadadır. Ancak çalışanlar açısından da verilen zammın da olumlu olduğunu görmekteyiz. Gittikçe zorlaşan ekonomik koşullarda zaten zor şartlarda ticaretini idame ettiren esnaf ve sanatkarımızın asgari ücret zammı ile zorlanacak olmasına rağmen üyelerimizin istihdam sağladığı çalışanların da hayat standartlarında gerileme olmasını istememekteyiz.”

ESNAFA İYİLEŞTİRME İSTEDİ

“Bu açıdan da açıklanan bu asgari ücretin ardından esnaf ve sanatkarımıza dönük farklı iyileştirmeler ve desteklemeleri de beklediğimizi ifade ediyoruz. Enerji Bakanlığımızın açıkladığı yeni yılın ilk döneminde elektrik ve doğalgaza zam yapılmaması kararı gibi adımların atılmasını bekliyoruz. Biz esnaf ve sanatkarlar olarak karar vericilerimizden esnaf ve sanatkarımıza yönelik desteklerini arttırarak zorlaşan ekonomik şartlarla mücadele etmemize destek olmalarını istiyoruz. Bu konudaki beklentilerimiz ve taleplerimiz konusunda da detaylı bir çalışma yapıyoruz. Bu beklentilerimizi de kısa süre içerisinde kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GESOB BAŞKANI GÜLER ‘ESNAFIMIZA DESTEK BEKLİYORUZ’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir