Gizem Uzuner neden görevden alındı?

featured

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İletişim ve Dış İlişkiler Müdürü Gizem Uzuner, görevinden alındı. Uzuner, finans ve iletişim alanındaki tecrübeleriyle tanınan bir isimdi. Peki, Gizem Uzuner neden görevden alındı?

Gizem Uzuner kimdir?

Gizem Uzuner, 15 Haziran 1989 tarihinde İstanbul’da doğdu ve eğitim hayatına Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde devam etti. İktisat üzerine eğitim alan Uzuner, lisans eğitimi sırasında Sofia’da bulunan MT&M College’da bir süre okudu. Daha sonra Bilgi Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Finansal Ekonomi alanında yüksek lisansını tamamladı.

Üniversite yıllarında finans departmanlarında staj yapma fırsatı bulan Uzuner, Gedik Yatırım Holding Kaldıraçlı İşlemler Departmanı ve Destek Menkul Değerler’de araştırma görevlisi olarak çalıştı. Bu deneyimler sayesinde finansal alanda uzmanlaşarak kendini geliştirdi.

Gizem Uzuner ne zaman görevden alındı?

2015 yılında Bloomberg HT’de çalışmaya başlayan Uzuner, burada Araştırma Müdürü olarak görev yaptı. 2022 yılında ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda İletişim ve Dış İlişkiler Müdürü olarak atanarak önemli bir pozisyona getirildi.

Uzuner’in bugün (13 Haziran 2023 tarihinde) Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan tarafından kurumdaki görevinden alındığı duyuruldu. Görevden alınma kararının detayları henüz netlik kazanmamış olsa da, bu karar finans ve iletişim alanındaki deneyimiyle bilinen Uzuner’in kariyerinde bir dönüm noktası olduğunu göstermektedir.

Gizem Uzuner’in yeni işi ne olacak?

Gizem Uzuner, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yetkilendirilmiş olup Türev Araçlar ve İleri Düzey lisanslarına sahiptir. Finansal alanda kazandığı bilgi ve tecrübeleriyle tanınan Uzuner’in, gelecekteki kariyer adımları ve yeni görevleri merak konusu olmaya devam ediyor.

Gizem Uzuner kiminle evli?

Gizem Uzuner, 14 Temmuz 2018 tarihinde Mehmet Gençtürk evlendi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gizem Uzuner neden görevden alındı?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir