Müdür uzun, saray mutfağı pirincini tarlada inceledi

mudur uzun saray mutfagi pirincini tarlada inceledi iA6pfY6b.jpg

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun Düzce ilinde “Coğrafi İşaret” almış 14 üründen biri olan ve tarihi 1800’lü yıllara dayanan “Konuralp Pirinci” üretim alanlarını inceledi.

Halk dilinde kasaba pirinci olarak anılan Konuralp Pirincinin tarihi 1800’lü yıllara dayanmakta. “Osmanlı Saray Mutfağının Pirinci” olarak da adlandırılan Konuralp Pirinci, zamanının vazgeçilmez lezzet kaynaklarından biri olarak varlığını bugüne kadar sürdürmüş.

Sertifikalı çeltik tohumu kullanılarak yaklaşık 2000 da alanda yetiştiriciliği yapılan Konuralp Pirinci üretim alanlarını ve İl Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi iş birliğinde kurulan çeltik kurutma tesisini inceleyen Esra Uzun, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gülden Ak ve çeltik üreticileri temsilcisi Halil Yılmaz eşlik etti.

Çeltik üreticileri temsilcisinden konuyla bilgi alan İl Müdürü Esra Uzun bereketli bir üretim sezonu olması temennisinde bulundu.

(Haber Ajansı)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Müdür uzun, saray mutfağı pirincini tarlada inceledi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir