Tv8’de yayınlanan Masterchef programında yarışan Bolulu yarışmacı Eray Aksungur, MasterChef macerası ve Bolu ile ilgili planlarını anlattı. Eray Aksungur, Bolu ile ilgili farklı çalışmaları olduğunu vurgulayarak, “Bolu’nun yemeklerini gün yüzüne çıkartıp bizim geçmişten günümüze gelen lezzetleri yeni modern sunumlarla birleştirerek Bolu gastronomisine iyi bir şekilde etki etmeyi düşünüyorum.” dedi.
Tv8’de yayınlanan Masterchef programıyla ünlenen Bolulu yarışmacı Eray Aksungur, özel açıklamalarda bulundu.
“MASTERCHEF ALL STAR TEKRARDAN BENİM HAYATIMDA BİR DÖNÜM NOKTASI OLDU”
2. Sezona erkenden üzücü bir şekilde veda eden Bolulu Eray Aksungur, MasterChef macerasından bahsederek, 2. MasterChef aslında benim için dönüm noktası gibi bir şeydi. Çünkü ilk MasterChef’ten çıktığımda olanakları iyi kullanamamıştım. MasterChef All Star tekrardan benim hayatımda bir dönüm noktası oldu. MasterChef All Star’dan erken elendim ama erken elenmem bir şey değiştirmiyor. Tekrardan gayet yeterince bir takipçi kitlesi oluşturduk. Aynı zamanda sosyal medyamızda videolara devam ediyoruz. Dükkanımızın da reklamını çok iyi şekilde yaptım. Bunun sonrasında da Bolu’da yine başka yatırımlarım olacak. Çok yakında Bolu’da olmayan lezzetleri Bolu’ya getirmeyi düşünüyorum. Bu yüzden MasterChef All Star’ın yararı bana çok yüksek oldu. Hem takipçi kitlesi olarak hem de genel kitle olarak iyi bir yere ulaştık” şeklinde konuştu.
“AŞÇI OLMAMDAKİ EN BÜYÜK ETKENLERDEN BİRİ DEDEMDİ”
Yarışmaya veda ederken dedesinin ölümünün kendisinde yarattığı psikolojik sıkıntılardan bahseden Aksungur, “Yaklaşık 2 ay önce Temmuz’un 2’sinde dedemi kaybettim. Fakat televizyonda bunu söylemek istemedim çünkü orada arkadaşlarımın bana acımasını ya da dedesi vefat etti gibi şeyler deyip, bu durumun yarışmayla ilgili bir bağlantısının olmasını istemedim. O yüzden bunu hiçbir zaman dile getirmedim. Dedemin vefat ettiğini sadece elendiğimde dile getirdim. Psikolojim çok etkilendi çünkü dedem benim hayatımda gerçekten bir baba, bir ata, her şeyden öteydi. Ben her şeyi ondan öğrendim. O yüzden dedemin yeri bende çok ayrıydı. Aşçı olmamdaki en büyük etkenlerden biri dedemdi. En çok destekçim oydu. O vefat ettikten sonra biraz psikolojimi toplayamadım. Bu yüzden MasterChef’i 7’inci haftada bitirmiş oldum.” İfadelerini kullandı.
“BOLU’NUN VE BOLUSPOR’UN REKLAMINI EN İYİ ŞEKİLDE YAPTIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM”
Programda Bolu’ya ve Boluspor’a desteğini hiçbir zaman eksik etmeyen Eray Aksungur, Bolusporla ilgili şu şekilde konuştu; “Ben Bolu’da doğdum, Bolu’da büyüdüm. Atalarım da Bolulu. Aynı zamanda 5 yaşımdan beri Boluspor tribünlerindeyim. Şu an Boluspor’un bütün maçlarına, bütün antremanlarına her yere girebiliyorum. Başkanım Savaş Abak sağ olsun bu konuda çok destek oldular. Ellerinden geldikçe bana forma gönderdiler, destek oldular, kendi sayfalarında paylaştılar. Aynı zamanda Bolulu hemşehrilerimiz beni çok seviyorlar, bağırlarına bastılar çünkü ben gerçekten Bolu’nun ve Boluspor’un reklamını en iyi şekilde yaptığımı düşünüyorum. Ben doyduğum ve doğduğum yeri hiçbir zaman unutmam. Doyduğum ve doğduğum yer de Bolu olduğu için bütün hemşehrilerimi kucakladım, onlar da sağ olsun beni bağırlarına bastılar. Ben burada her evin bir evladıyım, 2 evlat varsa 3’üncü de ben oluyorum.” dedi.
“BOLU’DA GASTRONOMİYE YENİDEN YÖN VERECEĞİM İNŞALLAH”
Bundan sonraki hedeflerinin tamamen Bolu üzerine kurulu olduğunu belirten Aksungur, “İstanbul’da yaşamayı çok düşündüm fakat benim yaşayabileceğim bir yer değil. Doyduğum ve doğduğum yerde olmam gerekiyor. Paşalı Ocakbaşı, bizim için şu an çok önemli çünkü biz burada her zaman kendi lezzetlerimizi misafirlere tattırmayı hedefliyoruz. Benden istenilen esnaf lokantası tarzı bir yer var. Çok yakında Bolu’da yeni nesil esnaf lokantası bir yer yapacağım. Olmayan, yapılmayan yemekleri Bolu’ya getireceğim. Aynı zamanda istek üzerine Bolu’da yeni nesil catering olayını başlatıyorum. Yeni nesil catering ile birlikte Bolu’da gastronomiye yeniden yön vereceğim inşallah.” sözlerine yer verdi.
“İL DIŞINDAN ACAYİP BİR YOĞUNLUK ALIYORUZ”
Bolu’daki ‘Paşalı Ocakbaşı’ isimli işletmesine şehir dışından yoğun ilgi geldiğini söyleyerek, “Geçen hafta Salı günü dükkana geldim. Dükkana geldiğimde akşam üstü bir yoğunluğumuz vardı. Ortalama 55- 60 kişi aynı anda giriş yaptı dükkana 55-60 kişinin içinden bir tanesi bile Bolulu değildi. Herkes dışarıdan gelmiş. Özellikle şu an tam Almancı vatandaşlarımızın geldiği dönem. Yurt dışında yaşayan gurbetçilerimiz çok fazla takip ediyorlar. Bu 55-60 kişinin 40 tanesi de gurbetçi vatandaşlarımızdı. Onlara ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bir video hazırladık, otobandan nasıl çıkılır nasıl gelinir diye. İl dışından ve yurt dışından çok fazla misafir alıyoruz. Tabi ki Bolulu hemşehrilerimiz de bizleri yalnız bırakmıyorlar. Abilerimiz, dayılarımız da her zaman mekanı ziyaret ediyorlar. Ama il dışından acayip bir yoğunluk alıyoruz. Bu da beni çok mutlu ediyor.” dedi.
“BOLU GASTRONOMİSİNE İYİ BİR ŞEKİLDE ETKİ ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUM”
Bolu gastronomisini geçmişte kalmış bir gastronomi olduğunu dile getiren Eray, Bolu gastronomisini kimse gün yüzüne çıkarmaya çalışmamış. Bolu gastronomisini gün yüzüne çıkarmak için yeni projelerim olacak. Ticaret ve Sanayi Odası ve Belediye işbirliğiyle birlikte köylere gidip köylerdeki teyzelerimizden, vatandaşlarımızdan onların zamanında ve büyüklerinden aldıkları bilgilerle yaklaşık 150 yıllık tariflere ulaşmış olacağız. O teyzelere çocukluğunda ne yediğini, babaannesinin ona ne yemek yaptığını soracağız. Bu şekilde Bolu gastronomisini biraz daha öne çıkartıp, coğrafi işaretli yemeklerimizi çoğaltarak Bolu gastronomisiyle ilgili yeni çalışmalar yapacağız. Ben bir de Bolu’da bir gastronomi festivali yapmayı düşünüyorum. Çünkü Bolu’nun bunu çok ihtiyacı var. Biz Bolulular olarak yıllarca Osmanlı mutfağında, Aktürk’ün mutfağında, Saray mutfaklarında imza atmış kişileriz. Bence bütün yemekler Bolu’dan, Bolulu şeflerin elinden çıkma. Benim bir lafım vardır ‘dünya bir ev olsaydı mutfağı kesinlikle Gaziantep olurdu’ diye ama neden Bolu olmasın. Bolu’nun da yemeklerini gün yüzüne çıkartıp bizim geçmişten günümüze gelen lezzetleri yeni modern sunumlarla birleştirerek Bolu gastronomisine iyi bir şekilde etki etmeyi düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
“SOSYAL MEDYAYI, YOUTUBE’U 2’İNCİ PLANA KOYDUM”
Önceliğinin işi olduğunu söyleyen Aksungur şu şekilde konuştu; “Benim sosyal medyada her zaman yaptığım işler var. Sosyal medyada aynı zamanda influcuer olduğum için bu şekilde bir gelirimiz var. Televizyon programı tabi ki yapmak isterim çok farklı projelerim var. Ama projeleri gün yüzüne dökmek için öncelikle televizyonda iyi bir yere oturmamız, iyi bir proje yapmamız gerekiyor. Bunun dışında youtube ile ilgili pek projem yok. Sonrasında bir proje yapıp bunu ilk başta youtube’da parlatıp ondan sonra televizyona da dökebilirim. Şu an için büyük bir yoğunluğum var. Daha çok dükkanlarla uğraşıyorum. Sosyal medyayı, youtube’u 2’inci plana koydum. Ama sonrasında tabi ki benden hem televizyon olsun hem de youtube olsun iyi projeler gelecek. Ben öncelikle Bolu’daki tüm gazetecilere çok teşekkür ediyorum. Çünkü beni hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Gerçekten bu şekilde röportaj yapmak benim içimdeki hisleri anlayabilmek, anlatabilmek, bunları gün yüzüne çıkarmak sizlerin sayesinde oluyor. O yüzden bir kez daha ayağınıza sağlık diyorum.”
(Haber Merkezi)