Gerede’de kuşburnu ve alıç fiyatları belli oldu

Kuşburnu ve alıç satış tezgahı ve satıcı

Gerede’de kış sezonunun yaklaşmasıyla şifalı bitkilere ilgi artıyor. İlçemizde düzenli olarak tezgahlarını kuran, ürünlerini vatandaşların beğenisine sunan mantar, kuşburnu ve alıç satıcıları yine yerlerini almış durumda.

Peki kuşburnu ve alıç fiyatları ne durumda? Fiyatlar ve daha fazlasını Gerede Medyatakip olarak sizler için araştırdık.

Gerede kusburnu alic satis tezgahi 2

ŞİFA DEPOSU KUŞBURNU VE ALIÇ

Gerede Cumhuriyet Meydanı’na tezgahını kurarak elleriyle topladığı ürünleri vatandaşın beğenisine sunan Ali Ekici, kış mevsimine girilirken kuşburnunun ve alıcın öneminin arttığını vurguladı.

Kendi anlatımıyla ormanlar, dağlar, bayırlar gezilerek elle toplanan kuşburnu ve alıçlar, eski dönemlerden bu yana insan sağlığının iyileştirilmesinde önemli bir yer tutuyor.

Gerede kusburnu alic satis tezgahi 4

İlerleyen yaşına rağmen sıklıkla tezgahının başında bulunan Ali Ekici, ”Kuşburnu da alıç da gayet güzel. Ormanlardan toplanıyor. Şu sıralar sezonun sonuna gelindi. Havalar soğudu, insanın şifalı şeylere ihtiyacı arttı. Kuşburnu ve alıç bunlardan birisi. Kaynatması güzel olur, marmelatı güzel olur” dedi.

“GÜNLÜK NE SATARSAK ALLAH BEREKET VERSİN”

Gerede kusburnu alic satis tezgahi 3

Günlük belli bir ortalamada satış yaptıklarını ifade eden Ekici, ”Kuşburnunun kilosu 50 lira. Alıcın kilosu 50 ile 75 lira arasında değişiyor. İşin içinde emek var, doğallık var. Zamanı geldiğinde mantar da satacağız. En sağlıklısı elle toplanan, doğadan alınandır” şeklinde konuştu.

(Haber: Hüseyin Calp)

1
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
3
vir_sl_
Virüslü
Gerede’de kuşburnu ve alıç fiyatları belli oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir