Ankara’nın Çubuk ilçesinde kadınlar, tandır böreği ve gözleme gibi geleneksel lezzetleri atölyelerde üreterek hem kültürel mirası yaşatıyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.
Ankara’nın Çubuk ilçesinde, kadınlar tandır böreği yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Bazlama, gözleme ve tandır böreği gibi lezzetler üretmek amacıyla açılan atölyelerde, ev hanımları büyüklerinden öğrendikleri tariflerle bu geleneksel yiyecekleri hazırlıyor.
Nuray Danalı, geçmişte annelerinin ve ninelerinin yaptığı tandır böreğini günümüze taşıyarak, gelecek nesillerin unutmaması için üretimlerini sürdürdüklerini belirtti. Danalı, bu uğraş sayesinde gelir elde ettiğini ifade etti.
Güldane Kesti, kıymalı, patatesli ve peynirli tandır böreği yaptıklarını vurgulayarak, “Bu çok aşamalı, çok güzel bir yiyecektir. Çok sayıda müşterimiz var.” dedi.
Vesile İpek ise, “Eskiden misafirlere yapılırdı ama şu an herkes istediği zaman bu ürünü alabiliyor. Herkes kendi evinde de istediği zaman yapabiliyor. İsteyen patatesli, isteyen kıymalı, isteyen ıspanaklı yapar. Hepsi de güzel olur. Talep her geçen gün artıyor.” şeklinde konuştu.
(Haber Merkezi)