Ankara Halk Ekmek, israfı önlemek ve sağlıklı atıştırmalık alternatifi sunmak amacıyla “Halk Çerez” üretimine başladı. Yeni ürünler, 420 ekmek büfesinde satışa sunulacak.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Halk Ekmek Fabrikasının üretim sürecinde fazla kızarmış, bıçak açmamış veya şekil bozukluğu olan ekmeklerden ürettiği “Halk Çerez” isimli atıştırmalıklar, artık Ankara Halk Ekmek büfelerinde satışa sunulacak.
ABB’den yapılan açıklamaya göre, Ankara Halk Ekmek Fabrikasının şekli bozuk ya da az pişmiş ekmeklerden ürettiği doğal içerikli “Halk Çerez”leri, yeni uygulama ile 420 ekmek büfesinden satın alınabilecek.
Ekstrüzyon yöntemi ile fire ekmeklerden üretilen 6 çeşit çerez ile 4 çeşit atıştırmalık grissiniler, yağda kızarmadan hazırlanıyor.
Bu atıştırmalıkların amacı, hem obezite ile mücadele etmek hem de ekmek israfını önlemektir.
(Haber Merkezi)