Ankara’nın Çubuk ilçesinde yaşayan Rukiye Yüzlü, annesini kaybettikten sonra acısını unutmak için gittiği pastacılık kursunda edindiği bilgilerle kendi iş yerini açtı.
38 yaşındaki Rukiye Yüzlü, annesinin vefatının ardından yalnız yaşayan babasının yanına taşındı ve birçok kursa katılarak kendini geliştirdi.
Başarıyla tamamladığı pastacılık kursunun ardından işini kurmaya karar veren Yüzlü, ilk pastasını ablasının komşusuna yaparak büyük beğeni topladı. Bu olumlu geri dönüşler sonrası sektöre adım atmaya karar verdi. Yüzlü, “Siparişlere yetişemez hale geldim. Bu da beni çok mutlu etti. Evdeki mutfak küçük gelmeye başlayınca atölye açmaya karar verdim. Bir yılda bu dükkanı açtık” dedi.
Yüzlü, yöresel ürünleri ve özellikle coğrafi işaretli vişneyi kullanarak pastalar tasarladığını belirtti. Kendi iş yerinde hem patron hem de yaratıcısı olarak, modern pastacılığı yöresel lezzetlerle harmanladığını dile getirdi. Yüzlü, “Kullandığım tüm malzemeleri kadın girişimcilerden alıyorum” ifadesini kullandı.
Rukiye Yüzlü, açtığı pasta evinde hem işinin patronu olduğunu hem de yerel üreticilere destek vererek kadın girişimcilerle iş birliği yapmanın mutluluğunu yaşıyor.
(AA)