Çankırı’da bir girişimci, kumda pişirilen Türk kahvesine il merkezinin ünlü kaya tuzu ile yeni bir boyut kazandırdı.
Çankırı’da tuzda pişen kahve, lezzetiyle dikkat çekerek, yerli ve yabancı birçok müşterinin ilgisini topladı. Hititler döneminden günümüze kadar gelen ve 150 metre derinlikten çıkarılan tuz mağarasından elde edilen kaya tuzları, Türk kahvesinin kendine has lezzetini daha da artırıyor.
İşletmeci Ahmet Uçar, “6 ay önce Çankırı’ya böyle bir işletme açtık, açtığımıza da çok memnunuz. Yerimiz tarihi bir yapıda olması da ilgi çekiyor. Burada tuzda kahve yapıyoruz. ‘Yer Altı Tuz Şehri’ olarak adlandırılan tuz mağarasından çıkan kaya tuzları ile kahveyi pişiriyoruz. Öncelikle kumu ve tuzu 350 derecede ısıtıyoruz. Ardından cezvemizi tuz ile kumun içine gömerek yavaş yavaş köpürene kadar pişiriyoruz. Tuzda pişmesi, ateşte pişmesine göre tadını çok değiştiriyor. Kahvenin tadı hafif ve lezzetli oluyor. Kaya tuzuyla pişen kahve daha güzel oluyor. Müşterilerimiz de bu durumdan çok memnun. Her gün bu şekilde kahve yapıyoruz” dedi.
Sümeyye Satılmış, tuzda pişen kahvenin tadını anlatarak, “Tuzda pişen kahveyi çok beğendim. Makine de ya da ateşte piştiğinde yapay bir tat geliyor. Ama tuzda pişen kahve daha güzel oluyor. Bu kahvenin astım hastalarına da iyi geldiğini duydum. İyileştirici bir özelliğinin olduğunu da düşünüyorum. Herkesin denemesini tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.
(Haber Merkezi)