1. Haberler
  2. Genel
  3. Çankırı’da Bir İlk: Binlerce Yıllık Mekanda Mükemmel Deneyim Fırsatı

Çankırı’da Bir İlk: Binlerce Yıllık Mekanda Mükemmel Deneyim Fırsatı

cankirida bir ilk binlerce yillik mekanda mukemmel deneyim firsati AndMyKNZ.jpg

Çankırı’da, Hititler döneminden bu yana tuz üretiminin yapıldığı ve “Yer Altı Tuz Şehri” olarak bilinen mağarada açılan kafe, ziyaretçilere benzersiz bir deneyim sunuyor.

Çankırı Belediyesi, ziyaretçilerin Tuz Mağarası’nda daha fazla vakit geçirmesi ve sevdikleriyle sohbet edebilmesi için 150 metre derinlikte “Tuz Kafe”yi hizmete açtı.

Tuz mağarasını ziyaret edenler, mağara turu sırasında sıcak çay ve kahve eşliğinde bu eşsiz atmosferin tadını çıkarma fırsatı buluyor. Ayrıca, ziyaretçiler, mağaranın içinde tuz tanecikleri üzerinde pişirilen Türk kahvesinin tadına da bakabiliyorlar.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Yer Altı Tuz Şehri’nin ziyaretçi sayısının her geçen gün arttığını belirterek, “Yer Altı Tuz Şehri 18 bin metrekarelik bir alan. Bu alanı değerlendirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Sosyal donatıları artırma hedefimiz var. Tuzda kahve yapıyoruz ve misafirlerimize ikram ediyoruz. Tuzda yapılan kahvenin farklı bir lezzet olduğunu söylüyorlar.” dedi.

Esen, mağaradaki sosyal donatıları geliştirmeye devam edeceklerini vurgulayarak, “Burada sağlık açısından da çok önemli bir yer. Yer Altı Tuz Şehri’nin yaz-kış 13-15 derece arasında değişen bir ısısı var. Negatif iyonların yoğunluğu, sağlık açısından büyük faydalar sağlıyor, özellikle KOAH ve astım hastalarına. Bu tuzun insanlara huzur verdiği gözlemlenmiştir. Bilimsel olarak da bunlar kanıtlandı.” şeklinde konuştu.

Mağaranın ziyaretçilerinden İrfan Albayır, Sakarya’dan geldiğini ve burayı bir televizyon programı sayesinde öğrendiğini belirterek, “Tuz mağarası gayet güzel bir yer. Farklı mağaralar gördük ama böyle desenli ve güzel bir mağara hiç görmedik. Tuzda kahve yapılıyormuş, onu da içtik burada. Daha önce hiç görmemiştim tuzda kahve yapıldığını. Denemek için hanımımla içtik. Tat olarak biraz fark var diğer kahvelere göre.” ifadelerini kullandı.

Murat Ateş ise arkadaşlarını gezdirmek için mağaraya geldiğini ifade ederek, “Tuz mağarasını gezerken yeni açılan kafeyi gördük. Yerin 150 metre altında tuzda yapılan kahveyi denedik, çok güzeldi. Ortamın verdiği tatla daha da lezzetlendiğini düşünüyorum.” dedi.

Nurullah Hamza Akbaş ise İstanbul’dan geldiğini belirterek, “Mağaranın çok farklı bir atmosferi var. Sanki 200 yıl geriye gitmiş gibi oldum, içeride at arabaları da var. Daha önce böyle bir yer görmedim, dağın başına çıkmıştım ama mağaraya ilk defa girdim. Tuzlu kahve benim bildiğim sadece kız istemede oluyor, onun dışında duymadım. Normal kahveden biraz farklı geldi tadı.” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çankırı’da Bir İlk: Binlerce Yıllık Mekanda Mükemmel Deneyim Fırsatı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir