Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların gıda işletmelerinde görevli personele hijyen eğitimi verildi.
Eğitim programında, okul kantinlerinde satılacak gıdalar ve eğitim kurumlarındaki gıda işletmelerinin hijyen açısından denetlenmesine dair genelgeler çerçevesinde, eğitim kurumlarında satışı uygun olmayan gıda ve içecekler hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.
Ayrıca, okul kantinlerine yönelik özel hijyen kuralları, gıda işletmelerinin özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni, gıdaların hazırlanması, depolanması, satışı ve sunumu gibi konularda bilgilendirme yapıldı.
Katılımcılara, sağlıklı beslenme, gıda zehirlenmesi ve kişisel hijyen konularında sunum eşliğinde kapsamlı bilgiler sunuldu. Eğitim sonunda, katılan personele ilerleyen tarihlerde ‘Hijyen Belgesi’ verileceği ve bu belgenin çalıştıkları yerlerde bulundurulmasının beklendiği belirtildi. Ayrıca, yapılacak denetimlerde belgelerin çalışanlardan talep edileceği ifade edildi.
(Haber Merkezi)