Düzce Üniversitesi, arı ürünleri kullanarak probiyotik gıda takviyesi geliştirme projesi ile sağlık alanında yenilikçi bir adım atıyor. Bu proje, besinlerin doğallığını ve sağlık üzerindeki olumlu etkilerini ön plana çıkarıyor.
Düzce Üniversitesi’nden Önemli Bir Araştırma Projesi
Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu’nun araştırmacı olarak yer aldığı “Arı Ürünlerinden İçilebilir Probiyotik Gıda Takviyesi Geliştirilmesi” araştırma projesi, üniversite-sanayi işbirliği destek programı kapsamında desteklenmeye değer bulundu.
Proje, Düzce Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve bir propolis firması iş birliği ile gerçekleştirilecek. Toplamda 24 ay sürecek olan bu projede, içilebilir probiyotik gıda geliştirilmesinde kullanılacak arı ürünlerinin üretimi, Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi’nde (DAGEM) doğru üretim teknikleriyle yapılması hedefleniyor.
Proje yürütücüsü Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Arıcı, üniversite ve araştırma merkezlerindeki bilgi birikimi ve teknolojinin, KOBİ veya büyük ölçekli kuruluşların ihtiyaçları doğrultusunda, ürüne ya da sürece dönüştürülerek sanayiye aktarılması yoluyla ticarileştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.
Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, daha önce birçok TÜBİTAK projesinde yer almış olup, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında arı ürünlerinden katma değerli ürünler geliştirilmesinin Türkiye ekonomisi ve arıcılık sektörü açısından son derece önemli olduğunu belirtti.
(Haber Merkezi)