Düzce’de resmi ve özel eğitim kurumlarındaki gıda işletmecilerine hijyen ve gıda güvenliği eğitimi verildi. 120 katılımcı, zehirlenmelerden korunma yöntemlerini ve güvenilir gıda üretiminin detaylarını öğrendi.
Düzce Merkez ve ilçelerindeki resmi ve özel eğitim kurumlarında faaliyet gösteren gıda işletmecileri ile çalışanlara yönelik özel hijyen kuralları eğitimi gerçekleştirildi. Bu eğitim, Düzce Kasım Aktaş Ortaokulu Konferans Salonu’nda, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri tarafından düzenlendi.
Eğitime katılan 120 kişi, basında yer alan mantar, gıda zehirlenmeleri ve gıda kaynaklı boğulma haberlerinden örnekler dinleyerek, bu tür olumsuz olayların önlenmesi için gerekli önlemleri öğrendi. Eğitimde, kimyasal, biyolojik ve fiziksel tehlikelerin önlenmesinin yanı sıra gıda güvenilirliğinin sağlanmasının önemi vurgulandı.
Gıda güvenilirliğinin sağlanmasında dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında, personel ve işyeri hijyeni, gıdanın etiket kontrolleri, muhafaza şartları, hazırlama, pişirme ve servis aşamaları yer aldı. Ayrıca, Çiftlikten Sofraya Gıda Güvenilirliği anlayışının, tüketiciye güvenilir gıda arzını sağlamak için mevzuat çerçevesinde gıda denetimlerinin yapılması gerektiği ifade edildi.
Katılımcılar, sağlıklı ve dengeli beslenme, obezite, diyabet, çölyak hastalığı ve alerjen gıda ürünleri konularında da bilgilendirildi.
(Haber Merkezi)