Düzce’nin dağlarında yetişen ve coğrafi işareti alınan Kuzu Kestane, yeni sezonuyla birlikte pazara sunuldu. Esnaflar, bereketli bir sezon geçirmesi için dualar ederek sezonu açtı.
Yapılan çalışmalar neticesinde 1 Aralık 2022 tarihinde Düzce Kestanesi olarak tescillenen kuzu kestanenin 2024 yılı ilk ürünleri pazara ulaştı. Türkiye’nin önemli kestane pazarlarından biri olan Düzce Kestane Pazarı, bu yıl belediye tarafından Hamidiye Mahallesi’nde tamamlanan modern pazaryerinde, Çarşamba ve Pazar günleri kurulacak.
Düzce Bahçeşehir Yönetim ve Site Hizmetleri A.Ş Genel Müdürü Necla Erdoğan, kestane pazarının yeni yerinde daha nezih bir ortamda kurulacak olmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti. Erdoğan, kuzu kestanenin tüm Türkiye’ye dağıtılmasına katkı sağlayacaklarını dile getirdi.
İlk gün açılışı yapılan kestane pazarına katılan üreticiler, desteklerinden ötürü Başkan Özlü ve Bahçeşehir Genel Müdürü Erdoğan’a teşekkür etti. Üreticiler, “Düzce kestanesini diğer kestanelerden ayıran en büyük özellik, kabuğunun ince, çabuk ayrılabilir olması ve aromasıdır. Düzce Kestanesi çok iri değildir. Meyve kabuğu açık kahve renkte, kısmen yuvarlak, iç meyvesi açık krem renkte ve içte büzüşme oranı yüzde 5’tir. Meyve iç zarı meyve içine çok az giren ve iç zarı kabuğundan kolayca ayrılabilen bir özelliğe sahiptir. Bu durum, kestanenin işlenmesinde ve kebap olarak tüketilmesinde avantaj sağlar. Çiğ olarak da tüketilebilir. Tansiyona, şekere çok iyi geldiği söylenir. Bizlere desteklerini gösteren ve daha sağlıklı şartlarda ürünlerimizi vatandaşla buluşturmamıza vesile olan başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Üreticiler, vatandaşları ve tedarikçileri yeni yerlerine davet ederek, okunan duaların ardından satışlarına başladıklarını belirtti.
(Haber Merkezi)