1. Haberler
  2. Genel
  3. Samsun’da Kış Aylarının Vazgeçilmezi Tirit İçin Yufka Talebi Artıyor

Samsun’da Kış Aylarının Vazgeçilmezi Tirit İçin Yufka Talebi Artıyor

samsunda kis aylarinin vazgecilmezi tirit icin yufka talebi artiyor bl28qCfq.jpg

Samsun’un iç bölgelerinde kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan tirit nedeniyle yufkaya olan talep arttı.

Samsun’da tirit sezonunun başlamasıyla birlikte Havza ilçesinde faaliyet gösteren 4 yufkacı, günde yaklaşık 1400 yufka üretiyor.

Yufkaların büyük bir bölümü, bölgede tirit yapan lokanta ve işletmelere veriliyor. Yufka üreticisi Şaziye Baş, günde 300 ila 400 arasında tiritlik yufka yaptıklarını belirtiyor.

Kış ayları gelince tiritlik yufkaya olan talebin arttığını vurgulayan Baş, “İlçeden ve ilçe dışından siparişlerimiz oluyor. Bazen siparişleri yetiştirmekte zorlanıyoruz. Yoğunluklu olarak lokantalara tiritlik yufka hazırlamaktayız. Yufkanın tanesini 12,5 liradan perakende olarak satıyoruz.” dedi.

Tiritlik yufkanın pişirilmiş olduğunu anlatan Baş, tüm talepleri karşılamaya çalıştıklarını kaydetti.

(AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Samsun’da Kış Aylarının Vazgeçilmezi Tirit İçin Yufka Talebi Artıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir