Gerede Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Kahraman Dinler, Ramazan ayında iftar ve sahur arasında en az 2,5 litre su tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Gerede Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Kahraman Dinler, Ramazan ayında Geredelilerin beslenmeye dikkat etmeleri gerektiğini belirterek, beslenme uzmanlarına danışmalarını tavsiye etti.
İftar ile sahur arasında en az 2,5 litre su tüketilmesini tavsiye eden Gerede Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Kahraman Dinler, “Ramazan ayının olmazsa olmazı sahura kalkmaktır. Ramazan ayında üç öğün olan yemek tüketimi ikiye düşüyor. Sahura kalkılmadığı takdirde kişi günü 1 öğünle tamamlıyor. Bu durum metabolizma da ciddi anlamda problem oluşturabilir. Kesinlikle iftar ve sahuru birlikte yapmalarını ve bunun yapılış tarzına da dikkat etmeleri gerekiyor. Günlük sıvı alımına çok dikkat edilmeli. Ortalama 2 ila 2 buçuk litre su tüketilmeli” diye konuştu.
Ramazan ayında oruç sürelerinin 17 saate kadar yükselmesi ile iftarla sahur arasında susuzluğu gidermenin yolunu söyleyen Dinler, İftarla sahur arasında en az 2,5-3 litre su içilmesi gerekir.Sudan sonra ikinci alternatif olan ayranı; tansiyon düşüklüğü, halsizlik gibi durumlarda tüketebilirsiniz. Ancak kalorisiz değildir ve tuz içerir. Diğer yandan özellikle erik, vişne gibi taze mevsim meyvelerinden az şeker veya pekmezle hazırlanan meyve suyu ya da kompostolar uzun süreli su ihtiyacınızı karşılar’’ ifadelerine yer verdi.