Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi, “Kore Mutfak Günleri” etkinliğine ev sahipliği yaptı.
Güney Kore’den gelen bir heyet, kendi kültürel miraslarını tanıtmak üzere Kastamonu Üniversitesi’nde çeşitli yemekler hazırladı.
Etkinlik kapsamında, 10 farklı Kore yemeği hazırlanarak davetlilerin beğenisine sunuldu. Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, bu tür etkinliklerin Kastamonu’nun gastronomi alanındaki çeşitliliğini artırmayı hedeflediğini vurguladı. Sökmen, “Turizm Fakültesi’nin dünya mutfak kültürünün şehrimizde tanınmasına ve bu kapsamda farklı kültürlerle Gastronomi Şehri Kastamonu’nun bütünleşmesine önem veriyoruz” dedi.
Prof. Dr. Sökmen, yıl boyunca birçok kongre, sempozyum, çalıştay ve söyleşi planladıklarını belirterek, “Yakın geçmişte ülkemizin en büyük turizm kongresini de şehrimizde gerçekleştirdik. Turizm adına yapılması gereken ne varsa bu hizmetlerin tümünü fakültemiz yapıyor ve yapmaya da devam edecek” ifadelerini kullandı.
Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Sökmen, Kastamonu Koreliler Derneği’ne, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alev Sökmen’e, öğretim üyelerine, araştırma görevlilerine ve öğrencilere minnettar olduğunu sözlerine ekledi.
(Haber Merkezi)