1. Haberler
  2. Güncel
  3. 43 Yıllık Turşu Uzmanı Erimeyen Turşu Tüyosunu Verdi: Lahana Turşusu Bu Yöntemle Kütür Kütür Oluyor!

43 Yıllık Turşu Uzmanı Erimeyen Turşu Tüyosunu Verdi: Lahana Turşusu Bu Yöntemle Kütür Kütür Oluyor!

Lahana Turşusu

Türk Mutfağının Vazgeçilmezi: Lahana Turşusu

Türk mutfağının lezzetli simgelerinden biri olan turşu, 43 yıllık bir uzmanın eşsiz tarifiyle daha da özel hale geliyor. Bu yöntemle hazırlanan lahana turşusu, asla erimeyen ve kütür kütür bir lezzete sahip oluyor.

Turşunun Popülerliği

Yaz kış demeden tüketilen turşular arasında özel bir yere sahip olan lahana turşusu, faydalarıyla da ön plana çıkıyor. Mideye iyi gelmesi, bağışıklık sistemini güçlendirmesi, sindirim sistemini düzgün çalıştırması ve kış hastalıklarından korumasıyla biliniyor.

lahana tursusu2

Uzmanın Püf Noktaları:

43 yıllık deneyimiyle bilinen uzman turşucu, lahana turşusunu eritmeyen ve kütür kütür kalmasını sağlayan püf noktalarını paylaşıyor. İşte, lahana turşusunun yapımındaki o önemli detaylar:

  1. Taze Malzemeler: Malzemelerin mutlaka taze olması gerekiyor.
  2. Cam Kavanoz Kullanımı: Turşu yapımında cam kavanoz tercih edilmeli.
  3. Sirke Kullanımı: Sirke, turşu yaparken olmazsa olmaz bir bileşen.
  4. Serin Ortamda Bekleme: Turşu, serin bir yerde bekletilmeli.
  5. Kaya Tuzu Kullanımı: Turşunun ana maddesi olarak kaya tuzu tercih edilmeli. Faydaları saymakla bitmeyen kaya tuzu, turşunun erimesini önler.

Lahana Turşusu Tarifi:

43 yıllık usta turşucunun kütür kütür lahana turşusu tarifi için aşağıdaki malzemeler kullanılıyor:

  • 1 adet orta boy lahana
  • 3 baş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • Yarım su bardağı kaya tuzu
  • Su
lahana turşusu1

Yapım Aşamaları:

  1. Lahananın dış yapraklarını ayırın ve irice doğrayın.
  2. Sterilize ettiğiniz cam kavanoza lahanayı yerleştirin.
  3. Kabuğunu soyup diş diş ayırdığınız sarımsakları lahanaların arasına sıkıştırın.
  4. Limon tuzunu sirkeyle karıştırıp karışımı lahanaların üzerine dökün.
  5. Kavanozu suyla tamamlayın ve kapağını sıkıca kapatın.
  6. Kavanozu çevirerek malzemeleri karıştırın.
  7. Turşuyu 15 gün boyunca serin ve güneş almayan bir yerde bekletin.
  8. Bu süre içinde kapağı açmamaya özen gösterin.
  9. 15 günün sonunda kütür kütür lahana turşunuz hazır!

Afiyet Olsun!

Olgunlaşan turşunuz artık yemeklerinizin yanında keyifle servis edilebilir. Uzmanın püf noktalarıyla hazırlanan bu lezzet, sofralarınıza sağlık ve lezzet katacak!

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
43 Yıllık Turşu Uzmanı Erimeyen Turşu Tüyosunu Verdi: Lahana Turşusu Bu Yöntemle Kütür Kütür Oluyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir