1. Haberler
  2. Güncel
  3. Bolulu hanımlar böyle yapıyor: Mantının püf noktaları

Bolulu hanımlar böyle yapıyor: Mantının püf noktaları

mantı

“Akşama ne yemek yapsam?” diye düşünenlere Bolu mutfağından eşsiz bir tarif geldi. Mantıyı bir de bu tarif ile deneyin. İşte Bolu mantısının yapılışına ilişkin ayrıntılar…

Akşama ne yemek yapacağını planlamaya çalışanlara, Türkiye’nin en ünlü aşçılarından olan Bolulu şeflerden öneri geldi. Her ne kadar Kayseri ili ile özdeşleşmiş olsa da her yörede farklı yapılabilen mantıyı bir de Bolulu ustaların tarifi ile deneyerek sofralarınızı şenlendirebilirsiniz.

Doyuruculuğu ve besleyiciliği ile öne çıkan yemeklerden olan mantı için yeni bir reçete hazırlayan Bolulu ustalar hem pratik hem de ekonomik bu tarif ile yüzlerinizi güldürecek. Peki, Bolu mantısının malzemeleri neler? Bolu mantısı nasıl yapılır? İşte ayrıntılar…

BOLU MANTISI İÇİN GEREKEN MALZEMELER

Bolu mantısı hazırlayabilmeniz için gereken malzemeler şu şekilde:

  • Hamuru için: 3 su bardağı buğday unu, ılık su, 1 tane yumurta.
  • İç harcı için: 1 adet kuru soğan, limon suyu, 500 gram mantar, karabiber ve tuz.
  • Üzeri için: Yarım yemek kaşığı salça, 2 su bardağı yoğurt, kırmızı toz biber, 2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı tereyağı.

BOLU MANTISI NASIL YAPILIR?

Bolu mantısının yapımı için izlenmesi gereken adımlar şu şekildedir:

  • Un, yumurta ve tuzu bir yoğurma kabına alın ve karışımın içine aza azar ılık sudan ekleyin. Kulak memesine gelen hamurunuzu, yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın ve bezelerin üzerlerini nemli bir bez ile örterek 30 dakika kadar dinlendirmeye alın.
  • Bezeleriniz dinlenirken iç harcın yapımına geçin. Mantarları temizleyin ve limonlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Yumuşayan mantarlarınızı sudan çıkarın. Soğanları küp küp doğrayın, karabiber ve tuz ekleyerek karışımı tatlandırın.
  • Dinlenen hamur bezelerini mutfak tezgahınızda incecik açın. Açtığınız hamurlarınızı kare şeklinde kesin ve ortalarına mantarlı iç harçtan koyun. Hamurları üçgen şeklinde kapatın.
  • Derin bir tencerede su kaynatın. Kaynayan suyun için sıvı yağ ve tuz ekleyin. Sonrasında da kapattığınız mantarları suyun içerisine bırakın.
  • Pişen mantılarınızı servis tabağına alın.
  • Bir tavada tereyağını eritin. Salça, kırmızı toz biber ve rendelenmiş sarımsağı tereyağının içine ekleyerek iyice karıştırın. Pişen mantılarınızın üzerine yoğur ve salçalı sosu dökün.

(Bolu Olay)

1
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
3
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
3
vir_sl_
Virüslü
Bolulu hanımlar böyle yapıyor: Mantının püf noktaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir