Abant Kebabı Tarifi: Sağlıklı ve Lezzetli Bir Seçenek
Sebze ve et severler için muhteşem bir tarif: Abant Kebabı! İşte adım adım yapılışı:
Malzemeler:
- 3 adet patlıcan
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 200 gram dana eti
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet orta boy sivri biber
- 1 diş sarımsak
- 4-5 adet mantar
- 2 adet orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
- Patlıcanları suyun altında yıkayın, kurulayın ve boydan ikiye bölün.
- Her bir yarım patlıcanın kabuksuz kısmına 1 yemek kaşığı zeytinyağı sürün, tuz serpin ve 220 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Dana etini küp küp doğrayarak bir tavada orta-yüksek ısıda 5 dakika kavurun.
- Soğanı, sarımsağı ve biberi ince ince doğrayarak etin üzerine ekleyin ve 5 dakika daha kavurun.
- Temizlenmiş mantarları da doğrayarak et ve sebzelerin içine ekleyin.
- Kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp şeklinde doğrayarak karışıma ekleyin.
- Malzemeyi birlikte 5 dakika daha kavurduktan sonra tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek karışımı güzelce karıştırın.
- Önceden pişirdiğiniz patlıcanların içerisini çatal yardımıyla nazikçe oyup, hazırladığınız etli karışımı patlıcanların içine eşit miktarda doldurun.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
- Kebabın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek üst ayarda 10 dakika kızartın.
Not: Abant Kebabı Böyle Daha Lezzetli Olur
Eğer patlıcanları daha kıtır bir yapıda tercih ediyorsanız, fırında pişirmek yerine derin yağda kızartarak da Abant Kebabınızı hazırlayabilirsiniz. Bu nefis Abant Kebabı tarifi ile sofralarınıza sağlık ve lezzet katın!
(Haber Merkezi)