1. Haberler
  2. Gerede
  3. “BOLU’YU KATAR’DA TEMSİL EDİYOR”

“BOLU’YU KATAR’DA TEMSİL EDİYOR”

featured

“Bolu’yu Katar'da temsil ediyor”Lise öğrenimini Didim’de Zeynep-Mehmet Dönmez Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde Aşçılık Bölümü’nde tamamlayan Geredeli hemşerimiz Ferdi Yunğacı, günümüzde Katar Emiri Veliaht Prens Şeyh Tamim Bin Hamad El Sani’nin sahibi olduğu Grand Hyatt Doha Hotel’de Türk mutfağının lezzetlerini sunuyor. Bu vesile ile birçok medya organı tarafından dikkati çeken Yungacı, bazı basın yayın organlarına da başarılı lezzetleri ile haber olmaya devam ediyor.

 Türk kültürünü ve Türk mutfağını en iyi şekilde temsil eden Yunğacı, Katar Emiri Veliaht Prens Şeyh Tamim Bin Hamad El Sani’nin misafirlerine Türk mutfağının lezzetlerini sunuyor.

Memleketi Bolu olan Aşçı Ferdi Yunğacı, ailesinin de ilk ve tek aşçısı. Lise hayatının ailesinin Didim’de yaşamasından dolayı Didim’de geçtiğini söyleyen Aşçı Ferdi Yunğacı, “2011 yılında Didim’deki liseden mezun oldum ve hep eğitimini almak istediğim Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Meslek Yüksekokulu’nu kazandım. Böylece üniversite hayatım da bu şekilde başlamış oldu. Bir yandan da memleketime dönmenin sevincini yaşadım. Bu dönem içinde her sene düzenlenen Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde üniversite öğrencileri kategorisinde okulumu en iyi şekilde temsil ederek, gümüş madalya almayı başardım” dedi.

Makaleler yazdı

“Elde edilen her başarı bir sonra ki atılım için insana daha çok cesaret verir” sözüne inananlardan olduğunu belirten Aşçı Yunğacı, “Hep kendime daha yakın hissettiğim ve o alanda profesyonel olmak istediğim mutfak kültürü olan İtalyan mutfağını daha detaylı ve yerinde öğrenmek için elime geçen bir fırsatı da değerlendirerek, İtalya’nın yolunu tuttum. Birbirinden değerli insanlarla çalışma ve onlardan çok güzel, hayatım boyunca kullanabileceğim yeni tecrübeler edinerek, stajımı tamamladım. Bu esnada yazmayı çok seven birisi olduğum için İtalyan Mutfak Kültürü, İtalyan Restaurantları ve Türkiye’de Fast Food akımı adında 3 makale yazıp, bunları yerel aşçı sitelerinde paylaşma fırsatı buldum” diye konuştu. Türkiye’ye döndükten sonra sevdiği bir ustamın teklifi üzerine Kanal 35 kanalında yayınlanan “Mutfaktayız” programına konuk şef aşçı olarak katılmaya başladığını dile getiren Yunğacı, “Bu benim için inanılmaz bir tecrübe ve heyecanımı yenme fırsatı oldu. Halen daha zaman zaman programa katılıp, bildiklerimi izleyicilerle paylaşıyorum. Ayrıca okulum açıldıktan sonra yine her sene düzenlenen Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde Üniversite öğrencileri yarışmasında okulumu en iyi şekilde temsil ederek, bronz madalya almayı başardım” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’yi Katar’da temsil ediyor”

Dolu dolu geçen üniversite öğrenimini 2 yılı geride bırakarak tamamladığını belirten Yunğacı, çalışma hayatı hakkında da bilgiler vererek, şunları söyledi: “Okulumun bitmesinin hemen ardından Çırağan Sarayı’nda ilk profesyonel iş kariyerime başladım. Bu süreçte Osmanlı Saray Mutfağı hakkında da bir makale yazıp, yine yerel aşçı sitelerindeki meslektaşlarımla paylaştım. Günümüzde ise çok güzel ve değerli tecrübelerle, beraber çalıştığım ustalarımın da isteği üzere yurt dışında kariyer yapıyorum. Burada Türk mutfağını ve Türk kültürünü en iyi şekilde temsil etmeyi kendime hedef koyarak, çalışmalarımı sürdürüyorum” dedi.

“Bolu’yu Katar'da temsil ediyor”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“BOLU’YU KATAR’DA TEMSİL EDİYOR”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir