Doğal güzelliklerinin yanı sıra aşçıları ve aşçılarının ellerinden çıkan lezzetleri ile de ünlenen Bolu ilinden yeni bir tarif geldi. İşte o kebabın yapılışına dair detaylar…
Birçok kişi yemek yapmaktan ziyade ne yemek yapacağını düşünmekten şikayet eder. Gündelik hayatın koşuşturması içerisinde bir de her akşam farklı lezzetler ile sofralarını şenlendirmenin derdine düşen birçok kişi, çoğu zaman arama motorlarından destek alır. Bilindik lezzetlerden ziyade yöresel lezzetlere yönelik sorgulamalarda bulunan tüketiciler, özellikle Bolulu aşçıların ellerinden çıkan reçetelere büyük bir ilgi gösterir.
Osmanlı döneminden bu zamana farklı ve lezzetli tarifleri ile öne çıkan Bolulu aşçılar, günümüzde de pek çok kişi tarafından yakından takip edilir. Hem davet sofraları hem de aile sofraları için Bolulu ustaların enfes tariflerinden destek alan birçok kişi, bugünün menüsü için de arama motorlarında sorgulamalar yapmaya başladı. Biz de onlar için Bolu’nun en meşhur lezzetlerinden olan Yedigöller kebabının tam ölçülü tarifini hazırladık. İşte damak çatlatan lezzeti ile Yedigöller kebabına ilişkin tüm ayrıntılar…
YEDİGÖLLER KEBABI İÇİN GEREKEN MALZEMELER
Bolu ilinin Seben ilçesine ait olan enfes lezzetler arasında yer alan Yedigöller kebabı için gereken malzemeler şu şekilde:
– 500 gram kuzu but eti, 6 tane yeşil biber, 500 gram piliç fileto, 5 tane domates, 300 gram köy ekmeği, 250 gram tereyağı, karabiber, kırmızı toz biber, et suyu, 1 demet dereotu, tuz.
YEDİGÖLLER KEBABI NASIL YAPILIR?
Sofralarınızın vazgeçilmezleri arasına girmeye aday olan Yedigöller kebabının yapılışı oldukça basitti. Bunun için öncelikle kuzu etini ve piliç etini üçer parça halinde iyice dövün ve etleri tuz ve toz biberler ile lezzetlendirin. Bir süre dinlendirdiğiniz etlerinizi ızgarada arkalı önlü pişirin. 300 gram köy ekmeğini küp küp doğrayın ve erittiğiniz tereyağında bir güzel kızartın. Kızaran ekmeklerinizin üzerine et suyu dökün ve ekmekler suyu çektikten sonra servis tabağına alın. Süzme yoğurt ilave ettiğiniz ekmeklerinizin üzerine ızgarada pişirdiğiniz etleri yerleştirin. Domates ve yeşil biberi de ızgarada közledikten sonra servis tabağınızı süsleyin. Son olarak dereotunu kıyın ve servis tabağına ekleyin.
(Bolu Olay)