Gerede’ye bağlı Hafız Esad Caddesi üzerinde dün (18 Eylül 2013 Çarşamba günü), görkemli bir açılış gerçekleştirildi. Açılış ile, Gerede’de ticari hayatına devam eden şarküteri sektörüne yeni bir firma dâhil oldu.
“Ergüven Et ve Tavuk” şeklindeki işyeri adıyla, sektöre katılan firmanın açılış merasimine; Gerede Belediye Başkanı Ali Kemal Atay, Lezita Et Entegre Tesisi yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.
“Pilicin Lezzet Anatomisi” sloganıyla Türkiye çapında et ve tavuk grubunda çeşitli gıda ürünlerini piyasaya sunan “Lezita” ve Bolu’ya bağlı Mudurnu’da tavuk üretimiyle piyasayı farklı tatlarıyla buluşturan Erpiliç firmasına ait ürünler, uygun fiyatıyla Ergüven Et ve Tavuk’tan temin edilebilecek.
Açılışa özel bilgilendirme bülteninin sunulduğu işyerinde; ürünlerin fabrika koşullarında otomatik iklimlendirme odalarında olgunlaşma işlemiyle standart değerler ışığında öngörülen PH (Asitlik ve bazlık derecesi) ve üretim zincirinde tüm aşamalar kontrollü izlenerek, geleneksel lezzetlerin sunulduğu kaydedildi.
Ürünlerin üretim aşamasını takiben tat, renk, yapı, koku gibi hem duyusal hem de laboratuar ortamında mikrobiyolojik analizlerinin kontrolden geçirilmesiyle, ürünlerde sağlıklılık testlerinin “yerinde” değer taşıması sonucu, uygun dağıtım kanalları aracılığında tüketicisine ulaştırıldığı belirtildi.