Bolu’daki Bolca Hindi Fabrikası, yılbaşı için 150 bin hindi üreterek talebe cevap veriyor. Yılbaşı öncesi hindi kesimleri sürerken, hindi etinin kilogram fiyatı 300 TL civarında.
Yılbaşı sofralarında yerini alacak hindiler, büyük bir üretimle yetiştiriliyor. Türkiye’nin hindi eti ihtiyacının büyük kısmını karşılayan Bolu’daki Bolca Hindi Fabrikası, yılbaşı için özel bir üretim gerçekleştirdi. Yılbaşı dönemi öncesi ek olarak 150 bin hindi üretildi.
Fabrikanın üretim müdürü İskender Kesim, yılbaşı öncesi hindi kesimlerinin devam ettiğini belirtti. Ayrıca, yılbaşı dışında üretilen hindi sayısının da arttığını ifade etti. Kesim, hindi etinin kilogram fiyatının marketlerde 300 TL civarına ulaştığını ekledi.
Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olan hindi eti, bu yıl da Bolu’dan sofralara ulaşmaya hazırlanıyor. Bolca Hindi Fabrikası, üretim kapasitesini artırarak talepleri karşılamak için yoğun bir şekilde çalışıyor.
Müdür İskender Kesim, konuya ilişkin şu sözleri kaydetti:
“Normalde dişi hindileri 11, erkek hindileri ise 20 kilogram bandında kesiyoruz. Tüketicilerin talebi doğrultusunda yılbaşı hindilerimizi 7,5-8 kilogram ağırlığında kesime alıyoruz. Onların da karkas ağırlığı 4,5-5 kilogram arasında oluyor. Bu hindi, 4-5 kişilik bir ailenin tüketebileceği ağırlıkta oluyor. Hindi etine rağbet her geçen gün artıyor. Hindi eti, besin değeri açısından değerli. Lezzetli de bir et. Protein değeri yüksek ve yağ oranı düşük. Bundan dolayı tüketicinin talebi arttığı için biz de kapasitemizi artıyoruz.”
(Haber: Batuhan Solğun)