1. Haberler
  2. Kültür & Sanat
  3. Karabük’ün Önemli Lezzeti Fırından Çıktı

Karabük’ün Önemli Lezzeti Fırından Çıktı

karabukun onemli lezzeti firindan cikti uBxt9HnW.jpg

Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Yazıköy Köyünün yerel lezzetlerinden olan ve 16 saat pişirilen ’Yazıköy Keşkeği’ fırından çıkarıldı.

Karabük’te “Türk Mutfağı Haftası” kutlamaları çeşitli etkinliklerle sürüyor.

Valiliğinin koordinesinde düzenlenen programın durağı Safranbolu ilçesine bağlı Yazıköy Köyü oldu.

Program çerçevesinde kente özgü tatlardan olan “Yazıköy keşkeği” köy sakini Hafize Aşıkosmanoğlu ve protokol üyeleri, fırından çıkarıldı.

Yaklaşık 16 saat odun ateşinde pişen keşkek geleneksel Türk mutfağının en önemli lezzetlerinden biri olarak yer alıyor.

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Erol Özkan, Valilik Hukuk Müşaviri Meral Batı Demirbaş, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı ve İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin katıldı.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Karabük’ün Önemli Lezzeti Fırından Çıktı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir