Bolu böreği, Türk mutfağının özel lezzetlerinden biridir. İşte sizi, nefis Bolu böreği yapımının adım adım tarifiyle buluşturuyoruz.
Malzemeler:
- Yufka Hamuru
- 250 gram beyaz peynir
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı soda
- Yarım demet taze soğan
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
- Öncelikle iç harcı için beyaz peyniri ufalayın ve ince doğranmış taze soğanları ekleyin. Karışıma tuz ve karabiberi de ilave edin.
- Ayrı bir kapta yoğurt, sıvı yağ, yumurta, süt ve sodayı iyice çırpın.
- Yufka hamurlarını tezgahın üzerine serin ve üzerine hazırladığınız yoğurtlu karışımdan sürün.
- İlk yufkayı rulo halinde sarın ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
- Üzerine peynirli iç harcı ekleyin ve kalan yufkaları aynı şekilde sıvı karışım ile sırayla aralara serip, rulo şeklinde devam edin.
- Bolu böreğinin üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan Bolu böreğini dilimleyerek sıcak servis yapın.
Misafirlerinizin ve sevdiklerinizin damaklarında unutulmaz bir lezzet bırakacak Bolu böreği tarifini mutlaka deneyin!
(Haber Merkezi)