1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Osmanlı Mutfağından Günümüze… Bolu’nun En Meşhur Yemeği Abant Kebabı

Osmanlı Mutfağından Günümüze… Bolu’nun En Meşhur Yemeği Abant Kebabı

Osmanlı Mutfağından Günümüze... Bolu’nun En Meşhur Yemeği Abant Kebabı

Ana Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gram dana eti
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy sivri biber
  • 1 diş sarımsak
  • 4-5 adet mantar
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Abant Kebabı’nın Hazırlığı

Öncelikle, patlıcanları suyun altında yıkayarak tüm toz ve kirlerinden arındırın ve kurulayın. Ardından, her bir patlıcanı boydan ikiye bölün. Her bir yarım patlıcanın kabuksuz kısmına 1 yemek kaşığı zeytinyağı sürerek tuz serpin ve 220 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin.

Dana etini küp küp doğrayarak bir tavada orta-yüksek ısıda 5 dakika boyunca kavurun. Ardından, soğan, sarımsak ve biberi ince ince doğrayarak etin üzerine ekleyin. Tüm malzemeyi birlikte 5 dakika daha kavurduktan sonra, temizlenmiş mantarları da doğrayarak et ve sebzelerin içine ekleyin. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp şeklinde doğrayarak bu karışıma ekleyin. Malzemenin tamamını 3-4 dakika pişirdikten sonra tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek karışımı güzelce karıştırın.

Önceden pişirdiğiniz patlıcanların içerisini çatal yardımıyla nazikçe oyun ve hazırladığınız etli karışımı patlıcanların içerisine eşit miktarda doldurun. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Son olarak, kebabın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek üst ayarda 10 dakika kızartın.

Alternatif Pişirme Yöntemi

Eğer patlıcanlarınızı daha kıtır bir yapıda tercih ediyorsanız, fırında pişirmek yerine derin yağda kızartarak da Abant Kebabınızı hazırlayabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Osmanlı Mutfağından Günümüze… Bolu’nun En Meşhur Yemeği Abant Kebabı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir