2024-2025 GSB (KYK) Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı

2024 2025 gsb kyk yurt basvuru sonuclari aciklandi vpaPvJ99.jpg

2024-2025 GSB Yurt Başvuru Sonuçları açıklandı! Eskiden “KYK Yurdu” olarak da bilinen GSB yurt başvuru sonuçlarını belli oldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2024-2025 akademik yılı için GSB Yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını müjdeledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından yapılan açıklamada, yurt başvurularının sonuçlarının artık erişime açık olduğu belirtildi.

Bakan Bak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıf öğrencileri için gerçekleştirilen GSB yurt başvuru sonuçlarının duyurulduğunu ifade etti. Bu yılki yurt başvurularının 20 Ağustos ile 24 Ağustos 2024 tarihleri arasında alındığını hatırlatan Bakan, yerleştirme sürecinin titizlikle yürütüldüğünü vurguladı.

Bakan Bak’ın açıklamaları: “Başvuruları değerlendirmek üzere 12 kamu kurumunun iş birliği ile dijital bir analiz süreci gerçekleştirdik. Bu süreçte, başvurusu geçerli sayılan öğrencilerimizi gelir, başarı ve sosyal durum kriterlerine göre detaylı bir şekilde değerlendirdik. Elde edilen sonuçlarla, öğrencilerimizin kazandıkları okullara en yakın yurtlarda yerleşmelerini sağladık. Eğer tercih ettikleri yurtta yer kalmadıysa, bir sonraki en yakın yurda yönlendirildiler. Türkiye genelinde 81 ilde bulunan 857 yurt binasında toplamda 987 bin öğrenci kapasitesine sahibiz. İlk aşamada, yüzde 88’lik bir yerleştirme oranı elde ederek yeni bir rekora imza attık. Bu oranın ilerleyen günlerde daha da artmasını bekliyoruz.”

Kayıt son tarihi kaçırmayın!

GSB Yurt kayıt işlemleri 7 Eylül 2024 tarihinde sona erecek. Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin, kayıt işlemlerini 7 Eylül saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden tamamlamaları gerekiyor. Yurt kaydının kesinleşmesi için ilk kayıt ücretinin ödenmesi ve e-Devlet üzerinden taahhütname onayının verilmesi zorunludur.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2024-2025 GSB (KYK) Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir